Sebastian Coe a fost ales miercuri, la Congresul IAAF de la Beijing, în funcția de Președinte al Federației internaționale de atletism pentru următorii patru ani de zile.

Sebastian Coe a fost ales președinte al IAAF cu 115 voturi, în timp ce contracandidatul său, Serghei Bubka a fost votat de 92 de federații naționale.

În ședința de după-amiază a primei zile a Congresului Federației internaționale de atletism s-a decis ca, de acum înainte, președintele acestui organism să nu poată sta în funcție mai mult de 3 mandate, iar candidații la Consiliul IAAF care împlinesc 70 de ani în anul congresului de alegeri să nu mai poată fi aleși sau realeși, se arată într-un comunicat transmis de IAAF.

De la viitoarele alegeri, dintre cei 4 vicepreședinți, unul (una) trebuie să fie de alt gen față de ceilalți, o măsură luată, în fapt, pentru promovarea femeilor, așa cum este acum, acestea având asigurate cel puțin 6 locuri în Consiliu.

Cu unanimitate de voturi au fost admise ca membre cu drepturi depline federațiile din Kosovo și Sudanul de Sud, astfel că numărul țărilor și regiunilor care fac parte din IAAF a ajuns la 216, cea mai reprezentativă organizație mondială, toate domeniile luate în calcul. În schimb, federația din Gabon a fost suspendată.

Congresul a consemnat membrii Consiliului IAAF desemnați în calitate de reprezentanți ai zonelor principale ale atletismului mondial (care nu sunt supuși scrutinului).

Europa l-a trimis în Consiliu ca reprezentant al zonei pe Svein Arne Hansen, președintele EAA, Victor Lopez reprezintă NACAC (America de Nord, Centrală și Caraibele), Oceania îl are drept membru al Consiliului pe Geoffrey Gardner, iar America de Sud — pe Roberto Gesta de Melo.