Bat clopotele la Cotroceni. Iohannis pare să aibă zilele numărate. Marţea neagră pentru PNL, când au rămas fără premierul SuperMan, a adus zvon de suspendare şi pentru Iohannis.

AUR vrea, PSD şi USR spun că nu prea e oportună suspendarea lui Klaus Iohannis. Însă, Ludovic Orban îi spune lui Iohannis că va culege ceea ce a semănat şi că Preşedintele se află în mare pericol.

„Am declarat la finalul Congresului PNL că parteneriatul meu cu Klaus Iohannis a încetat. (…) Din păcate, comportamentul preşedintelui din ultima perioadă a fost total diferit faţă de comportamentul lui din perioada în care am avut un parteneriat serios în cei patru ani în care am condus partidul, parteneriat care a condus la victorii deosebite, parteneriat care, până la urmă, a dus la alegerea preşedintelui Iohannis cu cel mai mare scor pe care l-a înregistrat un candidat de dreapta în primul şi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Din păcate, în ultimele trei luni, eu personal nu îl recunosc pe Klaus Iohannis. (…) Este suficient să te uiţi pe pagina de Facebook a preşedintelui ca să vezi starea de spirit a celor care comentează ca să îţi dai seama că preşedintele este într-un mare pericol”, a declarat Ludovic Orban marți, la Palatul Parlamentului.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost adoptată marţi, cu 281 de voturi, astfel că Guvernul Cîţu a fost demis.