Digi 24, postul de ştiri lansat pe 1 martie 2012 de compania de telecomunicaţii, RCS&RDS, este la un pas de a fi închis. Motivu? Audienţa slabă, sub rating-ul canalelor de desene animate, şi bugetul uriaş pe care-l cheltuie lună de lună.

După cinci ani de emisie FULL HD, conducerea RCS&RDS vrea să închidă Digi 24 pentru a reduce pierderile uriaşe. Zvonul închiderii celui mai modern canal de ştiri din România, a fost lansat de Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Conform unor informații din interior, există un plan al conducerii care ia în calcul și închiderea canalului Digi 24. Cel mai mult cântărește, potrivit propriilor afirmații făcute de Teszari către apropiați, cântăresc calculele și ”datoria față de acționari de a nu continua ceva ce pierde constant bani fără o perspectivă clară de refacere”. În acest moment, decizia închiderii canalului de știri nu poate fi preschimbată decât în cea a unei restructurări masive. Ce e clar e că lucrurile la Digi 24 nu vor rămâne ca acum, spune un om din conducere”, scrie Tolontan pe blog.

Digi 24 consumă foarte mulţi bani şi nu aduce audienţă. Drept urmare, postul de ştiri măreşte gaura în bugetul RCS&RDS.

Dragoș Pătraru, cel care aduce audienţă cu emisiunea „Starea Naţiei”, pe picior de plecare de la Digi 24

Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele – uneori inimaginabile – ale instituțiilor și ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici.Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani”, a declarat Dragoş Pătraru la Starea Naţiei pe 29 iunie 2017.

La sfârșitul lunii mai, Dragoş Pătraru a lansat un atac la adresa Digi 24 întrucât nu a prezentat ştirea despre punerea sub urmărire penală a RCS și a unor manageri ai companiei.

Digi 24 are şi o reţea de staţii locale în principalele oraşe ale României, la Cluj Napoca, Oradea, Timişoara, Craiova, Galaţi, Iaşi, Constanţa şi Braşov.