Unul dintre tipurile de terapii care se foloseste este cea a celulelor stem utilizate in scleroza multipla. Celulele stem sunt folosite impreuna cu anumite tipuri de terapii specializate pentru scleroza multipla care se concentreaza nu numai asupra ajutorului pacientului care trebuie sa faca fata simptomelor, dar si asupra tratarii cauzei directe a simptomelor prin vindecarea leziunii cerebrale.

Prin recoltarea celulelor stem la nastere si stocarea acestora la Stem Sure se urmarete o metoda de tratament pentru scleroza multipla care sa le ofere pacientilor bancii engleze cele mai bune sanse de imbunatatiri pentru a avea o mai buna calitate a vietii.

Scleroza multipla este o boala neurologica, fiind si o cauza majora de handicap, care afecteaza in special adultii tineri. Aceasta este caracterizata prin leziuni care apar la nivelul creierului si maduvei spinarii. In prezent, scleroza multipla afecteaza un numar mare de persoane la nivel mondial, femeile fiind in general mai afectate decat barbatii.

Asa cum spuneam, scopul tratamentului cu celule stem in scleroza multipla este de a vindeca leziunea cerebrala, restabilind astfel functia neurologica. Prin tratamentul cu celule stem in scleroza multipla, pacientii au precizat ca au avut diferite tipuri de ameliorari precum imbunatatirea functiei motorie, o sensibilitate imbunatatita, un ehilibru mai bun, scaderea spasticitatii, viziune imbunatatita, scaderea durerii neuropatice, oboseala redusa, aparitia tremuratului, imbunatatirea functiei vezicii urinare si a intestinului.

Abordarea specialistilor de la Stem Sure este de a-i permite pacientului sa isi maximizeze imbunatatirile. La Stem Sure, protocoalele de tratament nu compromit siguranta, iar celulele stem au fost utilizate eficient in peste 4000 de transplanturi pana in prezent.

Celulele stem care au fost utilizate in diverse tratamente provin din tesutul de cordon ombilical si sangele din cordonul ombilical. Astfel s-au putut utiliza atat separat, cat si in combinatie la diversi pacienti, celule stem de sange din cordonul ombilical si celule stem mezenchimale din cordonul ombilical. Metoda de tratament a fost abordata in functie de starea si necesitatea fiecarui pacient.

Celulele stem din cordonul ombilical sunt utilizate pentru o gama larga de afectiuni neurologice, precum scleroza multipla, bolile neurodegenerative, leziunile cerebrale, deficiente vizuale, boli neuronale motorii, distrofiile musculare si pierderea auzului.

Stem Sure proceseaza celule stem in laboratorul sau acreditat JACIE, aceasta fiind cea mai inalta acreditare. Mai mult decat atat, banca engleza de celule stem are control complet asupra procesarii si controlului calitatii tuturor produselor cu celule stem, asigurand o siguranta perfecta si o calitate superioara.

In prezent, oamenii de stiinta intentioneaza un nou studiu prin care se urmareste imbunatatirea calitatii tratamentului. In plus, rezultatele sunt incurajatoare si faptul ca tratamentul este lipsit de orice durere este cu atat mai benefic pentru pacient.