Anchetatorii încearcă să îl scoată basma curată pe fostul Ministru al Economiei, Danciel Chiţoiu, implicat în a doua zi de Crăciun, într-un accident rutier soldat cu moartea a două persoane.

Poliţia Rutieră a anunţat pe 26 decembrie, în ziua producerii accidentului, prin Centrul Infotrafic, că şoferul decedat a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a ciocnit de maşina condusă de Daniel Chiţoiu. Numai că ce să vezi, martorii accidentului susţin exact contrariul. Şi anume, că maşina condusă de Daniel Chiţoiu a intrat pe contrasens şi a spulberat maşina care circula regulamentar.

Martorii spun că Daniel Chiţoiu nu a păţit nimic şi că a ieşit singur din maşină şi de frică să nu fie linşat de martori, s-a urcat în maşina poliţiei.

Apoi, pentru a se victimiza, liderul ALDE, s-a dat rănit şi a fost dus cu ambulanţa la spitalul din Piteşti, iar de aici, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Surse medicale au declarat presei că Daniel Chiţoiu are doar trei coaste fracturate, nimic grav.

După ce martorii accidentului au spus că maşina fostului ministru ar fi produs accidentul pentru că a intrat pe contrasens, poliţia s-a sucit şi susţine că nu se poate stabili aucm cine e vinovat şi că se aşteaptă expertiza de la faţa locului.

Între timp, aflăm de ce se încearcă scoaterea basma curată a lui Chiţoiu, din accidentul rutier soldat cu moartea a două persoane. Daniel Chiţoiu şi soţia sa sunt naşii de cununie ai fiicei actualului Ministru de Interne, Ioan Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela a dezmințit, la Antena3, o eventuală implicare în ancheta politiștilor desfășurată în cazul accidentului rutier din Argeș soldat cu 2 morți și în care a fost implicat Chițoiu.

„Într-adevar dl. Chițoiu a cununat-o pe fiica mea în 2012 cand eram colegi în PNL. După care drumurile noastre s-au despărțit, eu am ramas în PNL, dl Chițoiu în ALDE. Eu sunt ministru de 2 luni și am dat dovada că sunt ministru normal. Eu vă spun că nu fac nicio intervenție pentru nimeni, absolut nimeni din trei motive:  De moralitate și corectitudine. Nu se face așa ceva. Dacă vrei să fii ministru normal, nu faci așa ceva și nici nu este corect. Juridic. Motivul juridic ține de faptul că acest dosar este instrumentat de un procuror. Motiv tehnic. Este imposibil ca un ministru să intervină la specialiștii tehnici care fac expertiza”, a declarat Marcel Velea.

Procuroatura a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să stabilească cine este vinovat de producerea accidentului rutier.