Procurorul General al României Augustin Lazăr ar trebui săltat de urgenţă, încătuşat şi dus în instanţa cu propunere de arestare preventivă, pe motiv că a răspândit în spaţiul public informaţii false care pun în pericol siguranţă naţională a României, susține preşedintelui Coaliţiei Românilor din SUA, preotul Chris Terhes, potrivit luju.ro. În plus, Augustin Lazăr avea dosar penal la DNA pentru fapte de corupție, în momentul în care a fost numit în această funcție de către Klaus Iohannis.

Un angajat din Justiție a depus la DNA Alba-Iulia o plângere penală împotriva actualului procuror general al României, Augustin Lazăr, pe vremea când acesta era procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. În plângere, Augustin Lazăr era acuzat de corupție, scrie secundatv.ro.

Augustin Lazăr a ajuns Procurorul General al României deși avea dosar penal la DNA și era monitorizat de SRI pentru fapte de corupție. După ce Iohannis i-a semnat decretul de numire în funcția de Procuror General, DNA i-a clasat dosarul. Nu era ”bine” ca Procurorul General să fie cu dosar penal la DNA.

În primăvara lui 2016, Aurelia Boicean a “transferat” dosarul la DNA București. După ce a studiat informațiile din dosar, procurorul de la Secția 1 DNA București a considerat că este NECESAR ca procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, să fie monitorizat.

De ascultarea telefoanelor folosite de Lazăr și de monitorizarea acestuia s-a ocupat divizia SRI din Hunedoara, condusă de colonelul Daniel Borhină – un „pilier” al “șefului” SRI Florian Coldea.

Din înregistrările SRI Hunedoara depuse la dosarul penal instrumentat de DNA București, dar și din alte documente și declarații, a rezultat foarte clar că procurorul Lazăr este implicat într-un act de corupție.

„Din coroborarea dovezilor s-a ajuns la concluzia că dosarul poate fi soluționat cu trimiterea în judecată a lui Augustin Lazăr în stare de arest! O idee ce nu a putut fi acceptată de cei trei conjurați. Din motive ce țin mai mult de mister decât de cartea de muncă, șefa DNA Laura Codruța Kovesi, prin intermediul adjunctului său fidel, Marius Iacob, a reușit schimbarea procurorului de caz iar dosarul a ajuns pe biroul unui procuror fidel doamnei Kovesi. De această dată, soluția propusă și parafată a fost de NUP – așa cum rezultă indirect dintr-un răspuns oferit redacției SECUNDA de doamna Codruța Kovesi!”, scrie secundatv.ro.

La 28 aprilie 2016, Klaus Iohannis a emis Decretul prin care l-a numit pe Augustin Lazăr Procuror General al României.

De peste ocean, se cere arestarea lui Augustin Lazăr. Într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, Chris Terhes, Preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA atrage atenţia că ceea ce se întâmplă acum în România este o sfidare a tuturor regulilor democratice şi a separaţiei puterilor în stat, fiind vorba despre o ţară cu o democraţie originală, în care instanţele sunt “câmp tactic” pentru servicii, preşedintele afirmă că nu cei aleşi conduc ţară, iar procurorii fac legi şi pun presiune pe judecători.

Iată comentariul preşedintelui Coaliţiei Românilor din SUA, preotul Chris Terhes: Procurorul general al României Augustin Lazăr trebuie reţinut de îndată de DIICOT şi propus pentru arestare preventivă deoarece a comunicat cu vădită intenţie informaţii false ce pun în pericol siguranţă naţională a României. Augustin Lazăr se află EXACT în situaţia vânătorilor acelora din Ardeal care s-au prefăcut pentru nişte jurnalişti din UK că sunt traficanţi de arme, creând astfel în mentalul colectiv impresia că România e ţară de tranzit pentru traficanţii de arme. Astfel, pe dată de 2 feb. 2017, Augustin Lazăr a atacat prin declaraţii publice modificările la articolul din Codul penal cu abuzul în serviciu afirmând că prin reducerea pedepsei la maxim 3 ani de inchisoara pentru această infracţiune nu s-ar mai putea cere mandate de supraveghere tehnică, iar infractorii le-ar rade în nas. Augustin Lazăr a precizat că pentru a se putea cere o supraveghere tehnică într-un dosar, este nevoie de un maximum special rezonabil de pedeapsa pe care îl cere legea penală’, l-au parafrazat cei de la 9am.

Pentru a cere o măsură preventivă, ai nevoie tot aşa. Păi cu trei ani maxim la abuz în serviciu, ce-o să facem? O să ne radă în nas infractorii’, a spus Augustin Lazăr.

„Augustin Lazăr este procuror comunist, format la şcoală procuraturii lui Ceauşescu, iar pe timpul respectiv era în vigoare, încă din anii ’60, Codul penal de sorginte sovietică, care pedepsea infracţiunea de abuz în serviciu cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Prevederea această din codul penal stalinist a fost în vigoare până în 2014, când a intrat în vigoare noul Cod penal a lui Predoiu care l-a făcut şi mai stalinist, pedepsind această fapta cu ‘închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupă o funcţie publică”, mai spune preotul Chris Terhes.

Preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA atrage atenția că: În lipsa unei intervenţii rapide şi eficiente a autorităţilor române, toate aceste aspecte ar fi rămas în memoria publică aşa cum autorii acestora au dorit să le înfăţişeze. În acest sens, se are în vedere noţiunea de securitate naţională, astfel cum este definită din art. 1 din Legea 51/1991, acest act normativ fiind cel care asigura şi stabileşte cadrul general al tuturor faptelor circumscrise securităţii naţionale a României. Informaţiile false la care facem referire, aşa cum s-a evidenţiat şi mai sus, au generat sentimentul de insecuritate în rândul populaţiei…’ Dacă pe vanatatorii aia din Ardeal DIICOT i-a reţinut pentru că au comunicat ‘informaţii false’, cu efectele pe care le-au menţionat în comunicat, cu atât mai mult DIICOT trebuie să-l salte pe Augustin Lazăr, să-l încătuşeze şi să-l prezinte în faţă judecătorilor pentru arestare preventivă. Evident, totul trebuie făcut în faţă camerelor, că să vadă şi poporul că organele îşi fac treaba. Va daţi seama ce sentiment de insecuritate s-a creat în România şi în întreagă Europa dacă, pe spusele procurorului general, toţi cei acuzaţi pentru abuz în serviciu nu mai pot fi interceptaţi şi scapă? E alegerea lui să nu-i convină prevederi din această ordonanţă, Augustin Lazăr însă are la dispoziţie o mulţime de pârghii legale şi democratice să o conteste, fără să arunce în aer credibilitatea României. Ce se întâmplă acum în România este o sfidare a tuturor regulilor democratice şi a separaţiei puterilor în stat. România este o democraţie originală în care instanţele sunt ‘câmp tactic’ pentru servicii, preşedintele spune că nu cei care sunt aleşi conduc ţară, iar procurorii se vede că fac legi, îi acuză pe oameni în baza lor şi îi şi judecă punând presiune pe judecători. Protestaţi care doriţi, însă documentaţi-va temeinic pentru că se manipulează la greu, inclusiv de către şefi de instituţii ale statului”.