Un tânăr român transmite o scrisoare emoționantă românilor care au ieșit în stradă în ultimele zile pentru a protesta față de ordonanța care a modificat codurile penale. Tânărul român îi îndeamnă pe protestatari să se implice în mod real în construcția unei Noi Românii.

Încep această scrisoare adresată tuturor românilor care au ieșit în stradă în ultimele zile pentru a protesta față de ordonanța Grindeanu, spunând că aceste proteste denotă faptul că românii sunt vii, spiritul civic încă mai există în noi și asta nu poate decât să mă bucure nespus.

Scriu aceste rânduri la scurt timp după ce premierul Grindeanu a anunțat că va abroga ordonanța. Decizia premierului vine la presiunea străzii ca urmare a protestelor masive din ultimele zile.

Pot spune cu mâna pe inimă că asta este o victorie importantă obținută de cei care au protestat în stradă. Numele meu este Sebastian și am 33 de ani. Pe 31 ianuarie 2017, am fost printre primii protestatari care au venit în Piața Guvernului, la scurt timp după ce Guvernul a anunțat că a adoptat ordonanța cu pricina.

Protestele sunt doar începutul a ceea ce trebuie să fie construcția unei Noi Românii. Nu este de ajuns doar să protestăm în stradă, obținem abrogarea ordonanței și eventual demisia Guvernului Grindeanu. Trebuie mult mai mult de atât, întrucât actuala clasă politică este compromisă și trebuie înlocuită cât mai urgent. Nu vom putea protesta în fiecare zi pentru toate deciziile pe care politicienii le adoptă în Parlament și Guvern. De aceea trebuie să ne implicăm într-un proiect prin care să reușim schimbarea completă a actualei clase politice.

Ce ar fi dacă cei 300,000 de protestatari care au ieșit în stradă în ultimele zile, și-ar da mâna și s-ar uni pentru o Nouă Românie? Am fi cea mai mare forță din România, care, unită de aceleași idealuri mărețe, am putea decide noi, pentru noi, și nu alții în numele nostru dar în beneficiul lor.

Ce ar fi dacă noi, cei 300,000 am avea puterea de a decide real, și nu doar prin proteste de stradă. Dragi români, putem face asta dacă dorim să ne implicăm cu adevărat. Protestele sunt primul pas spre schimbare, dar dacă nu este urmat și de implicare, lucrurile vor rămâne la fel, iar politicienii vor face fix aceleași lucruri.

De aceea vă îndemn să vă implicați în Noua Românie, un proiect construit de la zero, de către tineri, pentru tineri și pentru toți românii care s-au săturat de ce se întâmplă rău în țară.

Putem reuși doar împreună să construim o Nouă Românie. Dacă de azi, toți cei 300,000 de români din stradă devenim echipa Noua Românie, vom fi de neoprit.

Vă invit să vă înscrieți în Noua Românie

Fără implicare nu există schimbare și fără asumarea unei responsabilități nu vom reuși să schimbăm ceva real în România. Ne putem canaliza energia, priceperea și dorințele către un lucru concret: o Nouă Românie.

Află aici mai multe detalii despre Noua Românie, proiectul prin care, noi, românii, putem să ne decidem propria soartă.

Urmărește pe facebook, activitatea Noua Românie.

Dacă din întâmplare vezi această scrisoare, te rog, dă-i un share să se audă de la munte până la mare. Răspândește vestea că românii își fac oaste pentru a lupta împotriva corupților, nu doar din stradă ci de pe aceeași baricade.