Performanţă uriaşă pentru handbalul feminin românesc. Echipa SCM Craiova a cucerit vineri seară, pentru prima dată în istorie, Cupa EHF la handbal feminin.

Oltencele au întors scorul pe propriul teren. După ce în urmă cu o săptămână au pierdut manşa tur cu scorul de 22 la 26, în norvegia, vineri seară, SCM Craiova a reuşit să câştige cu 30 la 25 în faţa echipei Vipers Kristiansand şi să cucerească trofeul în Sala Polivalentă din Craiova.

Finalul a fost unul dramatic, întrucât cu un minut nainte de final, portarul Yuliya Dumanska a apărat două şuturi consecutive cu câteva secunde înainte de final.

SCM Craiova a dominat clar meciul, de la un capăt la altul, dar pe final oboseala acumulată s-a resimţit, iar nordicele s-au apropiat pe tabelă.

Gazdele au intrat la pauză cu un avans de şapte goluri pe tabelă, 19-12, iar în minutul 38, SCM Craiova a avut chiar nouă goluri, scor 24-15. Dar nordicele de la Vipers au început o cursă contracronometru, s-au apropiat la şase goluri, 25-19 (42), apoi au venit la cinci, 28-23 (50), iar finalul a fost dramatic.

Vipers Kristiansand a pierdut mingea când mai erau 27 de secunde, dar Dumanska a avut două intervenţii remarcabile şi trofeul a fost câştigat de SCM Craiova.