EBU pregătește o scenă SF pentru concursul Eurovision ce se va desfășura în perioada 9-11 mai 2017, la Kiev în Ucraina. Scena este concepută pentru a ”celebrarea diversitatea”. 

Constructorii au început asamblarea scenei Eurovision 2017, la Centrul Internațional de Expoziții din Kiev. Echipa, care include muncitori din Ucraina, Suedia, Țările de Jos, Germania, Danemarca și Belgia, lucrează non stop pentru ca scena să fie gata în timp util.

Compania olandeză UNBRANDED va construi scena Eurovision 2017, la fel cum au făcut-o la Viena, din nou în 2015.

Scena creată de Florian Wieder, include mai multe suprafețe de media, va crea un decor unic pentru fiecare act, permițând fiecărui interpret să strălucească în noaptea.

Ola Melzig, Directorul Tehnic al Eurovision 2016 și șef de Producție din acest an, spune că spectacolul va fi mult mai mare decât la Stockholm.

Locul de desfășurare este mai mare decât anul trecut, acustica sunt mai bune și spațiul suplimentar face loc pentru mai multe oportunități.  Vor fi 1800 de spoturi luminoase în 2017, în comparație cu doar 600 în 2005.

Pereții vor fi acoperiți în pânză neagră, astfel încât să arate bine la televizor.

Greutatea structurii care este ridicată în aer este de 140 de tone, mai mult de 40 de tone decât în ​​Stockholm. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte a scenei va fi agățată de tavan.

Anul acesta, la Eurovision vor participa 43 de state, iar competiția se va ține în cadrul Centrului Expozițional Internațional din Kiev, ce asigură o suprafață de aproape 58.000 de metri pătrați.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai.

eurovision scena kiev