design interior

Scaunele de Bucatarie- Cum le Alegem?

Ce ii face pe toti sa se simta confortabil in timpul intalnirilor de familie si a noptilor de joc? In ce te vei odihni atunci cand vei lua o pauza de la gatit? Unde vor sta copii tai sa-si faca temele?

Pe scaun, exact. Scaunele din zona de la masa din bucatarie trebuie sa fie confortabile, durabile si, totodata sa arate bine. Alegerea scaunelor poate fi o decizie destul de dificila, de aceea, am pregatit pentru tine cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand le alegi. Citeste si 8 greșeli pe care le poti evița când îți amenajezi casa

  1. De cate scaune ai nevoie?

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui atunci este: de cate scaune am nevoie?. Ca regula generala, cu cat masa este mai mare, cu atat mai multe scaune poti cumpara. Insa, trebuie sa tii cont si de alti factori, cum ar fi unde sunt picioarele mesei si cat sunt de largi.

  1. Care este dimensiunea potrivita?

Majoritatea scaunelor au o latime cuprinsa intre 16-20 inch. Un scaun are nevoie de un spatiu de aproximativ 28-32 inch.

Cat despre inaltime, trebuie sa existe 12 inch intre partea de sus a scaunului si cea a mesei. Inaltimea scaunului va varia in functie de tipul de masa pe care-l ai si inaltimea acesteia.

  1. Care este cel mai bun material?

Cele mai comune materiale pentru scaunele de luat masa sunt lemnul, metalul si acrilul.

Scaunele din lemn pot avea stiluri diferite, de la rustic, la scaune traditionale cu aspect “de moda veche”, pana la scaune moderne care pot fi minimaliste sau chiar vopsite in alb sau negru. Aceste scaune se potrivesc in aproape orice bucatarie.

Metalul ofera scaunelor un aer modern si elegant si este foarte rezistent.

Mobilierul transparent se potriveste de minune intr-o bucatarie de dimensiuni mici, deoarece se imbina in decor si nu atrag foarte mult atentie. Scaunele de masa acrilice sunt usoare, durabile si usor de curatat, insa daca le expui la un exces de greutate sau la utilizare necorespunzatoare se pot fisura.

  1. Cum sa potrivesti stilul scaunelor cu restul camerei?

Masa rustica- scaune simple, din lemn.

Masa moderna- scaune elegante si curate, fara prea multe detalii. Materialul nu trebuie sa fie intotdeauna acelasi, insa trebuie sa se potriveasca.

Masa traditionala- scaunele tapitate, maiestuase si elegante sunt cele mai potrivite.

Totusi, pentru a lua cea mai buna decizie si a nu face greseli costisitoare, ai putea sa apelezi la o firma care ofera servicii de design interior Timisoara, cum este Studio West Concept. Acestia vor stii sa-ti spuna din prima care sunt scaunele de care ai nevoie, scutindu-te te timp si bani pierduti.

Scaunele perfecte pentru tine, exista. Nu este nevoie sa te multumesti cu mai putin decat idealul.