Aparatul dentar fix metalic

Poziția dinților este importantă pentru ca funcționalitatea și aspectul estetic al danturii să fie corespunzătoare. Un zâmbet frumos trebuie să fie strălucitor, dar contează, în aceeași măsură, și ca procesul masticator să fie eficient, iar cavitatea bucală să fie protejată de traumatisme.

Metoda cea mai eficientă pentru îndreptarea dinților sau pentru plasarea lor la locul potrivit este aparatul dentar. Scopul aparatului dentar este de a fixa și îndrepta poziția fiecărui dinte în parte. Chiar dacă procesul de îndreptare poate dura între 1 și 3 ani, rezultatele sunt întotdeauna pe măsura așteptărilor pacienților. Prețul unui aparat dentar variază în funcție de materialele din care este realizat. Un aparat dentar poate fi transparent, elegant, fără să fie vizibil ochiului liber.

Aparatul dentar fix metalic este unul din din cele mai eficiente, dar și cele mai vizibile aparate dentare. Forța cu care acesta trage dinții spre locul potrivit lor este destul de mare, iar procesul de îndreptare poate dura, așadar, o durată cât se poate de mică: aproximativ un an de zile.  Aparatul dentar fix nu poate cădea din gură, tocmai din acest motiv beneficiezi de siguranța efectelor lui. Trebuie să reții că igiena orală este foarte importantă atât pentru dantura ta care se află în proces de schimbare când porți un aparat dentar, cât și pentru aparatul în sine. Medicii specialiști recomandă ca igiena orală să fie bine pusă la punct, ca să fie cu ușurință evitate afecțiunile gingivale sau infecțiile la nivelul țesuturilor sensibile.

Aftele bucale reprezintă una din cele mai întâlnite și mai ușor de provocat afecțiune la nivelul cavității bucale, inclusiv atunci cand porți, de exemplu, aparat dentar. Pentru a afla care sunt cauzele aftelor bucale, trebuie să se conștientizeze că există câțiva factori care influențează apariția lor, dar și dezvoltarea aftelor. Stresul, deficitul de vitamina B12 sau zinc și sensibilitatea alimentară pentru ciocolată, cafea sau alimente acide pot fi actanți decisivi când vine vorba de apariția aftelor bucale.

Acestea se pot trata de la sine într-o perioadă de aproximativ două saptămâni, dar agravarea aftelor duce la complicarea cazului și la prelungirea timpului de vindecare de până la șase săptămâni. Ele pot apărea în interiorul obrajilor, pe partea interioară a buzelor sau pe țesuturile moi ale gingiilor.

Dantura are nevoie de îngrijire specializată, la prețuri accesibile. Fie că este vorba de un tratament ce necesită mult timp până la prezența primelor efecte, fie că este vorba de un tratament imediat, serviciile stomatologice de calitate îți vor pune mereu amprenta pentru sănătatea ta orală.