Scandalul testelor ia amploare. Iată de ce nu se fac mai multe teste pentru coronavirus. Motivul este halucinant

Scandal naţional din cauza numărului foarte mic de teste efectuate în România pentru depistarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus. În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă tuturor ţărilor să facă cât mai multe teste pentru a stopa răspândirea virusului, autorităţile române abia fac câteva sute de teste zilnic.

De ce nu testează România mai mulţi români pentru coronavirus? Motivul este de-a dreptul halucinant. O ipoteză este lansată în spaţiul public după ce Sanador a anunţat că face teste contra sumei de 350 lei. Şi asta în condiţiile în care un test este fabricat în Germania contra sumei de 2,5 euro. Autorităţile române susţin că nu au suficiente teste, iar din acest motiv nu fac mai multe testări în rândul populaţiei.

Oare cum Sanador are teste iar spitalele de stat nu mai au? Nu cumva este o tactică făcută intenţionat pentru a favoriza clinicile private care se pot îmbogăţi de pe urma acestor teste?

La Sanador testarea se face cu programare iar la o zi după ce au anunţat că fac teste contra sumei de 350 lei, cea mai recentă programare posibilă era pe 3 aprilie 2020 la ora 07,30 dimineaţa.

Coincidenţă sau nu, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, lucrează şi ca medic la Spitalul Sanador.

Potrivit raportului comunicat de Ministerul Sănătăţii, până vineri, 20 martie, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.