Situaţie scandaloasă în Statele Unite. Organizatorii turneului de tenis de la Stanford au refuzat-o pe Simona Halep, numărul doi mondial. Americanii au preferat o jucătoare dopată şi suspendată, proaspăt revenită în circuitul WTA. Este vorba despre rusoaica Maria Sharapova.

Pentru americani nu conteasză clasamentul în ierarhia mondială. Organizatorii turneului de la Stanford au preferat să invite la turneu o jucătoare dopată.

Simona Halep a cerut organizatorilor de la Stanford, un wild card, dar americanii au preferat să o primească în locul ei pe Maria Sharapova.

Astfel că românca s-a văzut nevoită să accepte wild cardul primit de la turneul de tenis de la Washington, o competiţie de acelaşi nivel cu cea de la Bucureşti.

„Am cerut un wild-card, pentru că nu m-am înscris, am cerut la Stanford şi la Washington în acelaşi timp, iar Stanford a zis , Washington a zis . Am fost dorită mai mult aici şi vreau să-i mulţumesc directorului turneului pentru această şansă de a juca aici. E un turneu bun şi am nevoie de meciuri. Jucătoarele de top aleg Stanford, pentru că este un turneu puţin mai mare. Dar eu sunt fericită că am putut veni aici, oraşul e frumos, e mult verde în jur şi asta face totul foarte frumos”, a delcarat Halep pentru „Washington Post”.

Diferența dintre cele două competiții este clară: Stanford este turneu Premier (470 de puncte WTA), în timp ce Washington este International (280 de puncte WTA).

Maria Sharapova a revenit în competiţii în aprilie, după 15 luni de suspendare pentru că a folosit o substanţă interzisă, meldonium.