Situaţie halucinantă la morga din Suceava în plină stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus. O asistentă patolog cere şpagă persoanelor care vin să-şi ridice morţii de la morgă. Un fost poliţist dezvăluie şpaga de la morgă. 

Asistenta patolog profită de tragedia românilor care îşi pierd rudele din cauza infecţiei cu noul coronavirus, cerându-le bani sub pretextul că îi lasă să le facă câte o poză la mort. În plus, bunurile celor decedaţi, nu mai pot fi recuperate de către rude.

„Și mare atenție la morga spitalului morții Suceava. Sa aveți 100 de lei ca va cere șpagă o nesimțită urata de,, asistenta patolog,vădit fiind în cârdășie cu cioclii din județ ,suma pe care,, o depui,, într-o cutie de carton cu manuta ta , pentru ca de de?…pretinde și se uita urat, îți spune ca în suma asta poți sa faci poze la decedat și poate îl și îmbracă cu hainele aduse de acasă.Dar după ce dai taxa de prost ramai cu buza umflata. Și încă ceva : telefoanele scumpe, bijuterii, ceasuri apartinand decedatilor nu le mai vedeți sunt,, rechizitionate,, (captura de război). Poate se sesizează din oficiu și organele competente.e sa mai vorbesc de unii meseriași (doi) de la Ambulanță Fălticeni care au mimat salvarea.oi reveni cu detalii„, a scris pe facebook, Costeniuc Vasile, fost poliţist la Fălticeni.

Urmare a acestui mesaj postat pe facebok, recentNEWS.ro l-a contactat pe Vasile Costeniuc pentru a oferi mai multe detalii despre cele întâmplate la Morga din Suceava.

Tatăl meu a fost internat pe 3 aprilie, ora 18,00 la Spitalul Judeţean Suceava şi a murit pe 4 aprilie la ora 12,30. Avea alte afecțiuni. Părerea mea că nu avea cum să moară de covid dar nu asta e problema”, a declarat Vasile Costeniuc, pentru recentNEWS.ro .

Pe 6 aprilie, Vasile Costeniuc a mers la morga din Suceava pentru a ridica trupul neînsufleţit al tatălui său. A fost şocat când asistenta de la morgă a avut tupeul să-i ceară şpagă. A sperat că pentru aceşti bani, îl va îmbrăca pe tatăl său cu hainele pe care le adusese, însă trupul fusese deja băgat în sac.

Păi nu dați nimic?„, a spus asistenta către bărbatul care venise să-şi ridice tatăl de la morgă.

Vasile Costeniuc: Păi ce sa dăm? Moment în care cel ce mă însoțea mi-a spus să-i dau 100. Era cel care se ocupa cu transportul. Cred că prea ușor am dat acei bani dar nu mai aveam mintea limpede. Mi-am dat seama după aceea…

recentNEWS.ro:  Şi aţi dat 100 lei?

Vasile Costeniuc: Da.

recentNEWS.ro: Şi banii i-ati dat cui?

Vasile Costeniuc: Asistentei patolog….

recentNEWS.ro: I-ati dat banii în mână?

Vasile Costeniuc:  Nu, într-o cutie de pantofi.

recentNEWS.ro: Şi pentru acei bani dati, ati primit vreun serviciu din partea acelei doamne asistente? A făcut ceva tatălui dvs?

Vasile Costeniuc: Nu. Credeam că îl îmbracă în hainele pe care le-am adus. Dar deja era în sac…

recentNEWS.ro: Şi ce doriti să faceti acum după acest incident de la morgă?

Vasile Costeniuc: E dosar penal in rem deschis pentru luare de mită.

recentNEWS.ro: Ați depus plângere?

Vasile Costeniuc: Nu, s-au sesizat din oficiu procurorii de pe lângă Judecătoria Suceava.

recentNEWS.ro: V-a contactat cineva pentru declarații?

Vasile Costeniuc:  Urmează.