Tot scandalul iscat în jurul Ordonanței 13 a fost ”orchestrat„ de sistem pentru a dărâma Guvernul Grindeanu. Plângerea la DNA a fost depusă pe 24 ianuarie, cu 7 zile înainte ca Guvernul să adopte Ordonanța 13!!!

Făcătură ordinară la DNA cu implicarea ”copilului” lui Macovei, reprezentanta lui Soroș în România.

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi membri ai asociației „Inițiativa România”, au depus pe 24 ianuarie la DNA, o plângere prin care îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Mihai Polițeanu a postat pe facebook un mesaj în care anunța că a fost chemat la DNA pentru declarații în urma depunerii plângerii la adresa Guvernului Grindeanu.

„Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal – „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate […]”

2. Prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Cu ocazia audierii, având în vedere i) evenimentele din noaptea de 31.01.2017 când Guvernul României a adoptat conspirativ o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale, precum și ii) indiciile publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful său de partid Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite, am decis să depun o completare la denunțul penal în vederea efectuării de cercetări penale împotriva președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000: “Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA”, a scris Mihai Polițeanu pe Facebook.

În urma acestei plângeri depuse cu 7 zile înainte de comiterea FAPTEI (emiterea ordonanței de urgență 13), Codruţa Kovesi a început urmărirea penală împotriva prim-ministrului şi a ministrului Justiţiei!

Așadar, DNA demarează anchete penale în baza unor plângeri depuse înainte ca o faptă să fie comisă. Âsta da progres în materie de anchetă penală: să anticipezi ceea ce vor face alții: să fii clarvăzător, iar Sfânta care luptă cu anticorupția să pornească jihadul.

Însă, ce să vezi, toată făcătura DNA a fost demontată de CCR, care luni, 27 februarie, a stabilit că procurorii au încălcat grav Constituția României și că și-au depășit atribuțiile întrucât nu aveau voie să ancheteze Guvernul pentru emiterea Ordonanței 13.

Așa se face, că Șefa DNA, a scăpat repede de dosar, clasându-l și trimițându-l spre anchetă la Parchetul General, cu doar câteva ore de verdictul final al CCR.

Se pare că ”PARTENERUL DNA”, Livia Stanciu a ”informat-o” în avans, de ce decizie va lua CCR și astfel Kovesi a ”scăpat„ de dosar.

Mihai Poliţeanu este membru al „Iniţiativei România”, asociaţie care a organizat şi protestul de după „Colectiv”, motiv pentru care, deşi abia era înfiinţată, a fost invitată la Cotroceni pentru consultările ce au dus la formarea Guvernului Cioloş!