Europarlamentarul Monica Macovei a votat, joi, în Parlamentul European, în favoarea cotelor obligatorii de refugiaţi pentru toate statele. Drept urmare, România va fi obligată să primească 7000 de refugiați sirieni.

Decizie scandaloasă luată de Monica Macovei în numele României. În timp ce Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au anunțat că România nu poate primi mai mult de 1785 de refugiați, Monica Macovei a votat în Parlamentul European de la Bruxelles ca țara noastră să fie OBLIGATĂ să găzduiască pe banii românilor, 7000 de refugiați.

”Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem şi obligaţii, şi drepturi. România va primi bani. Între 2014-2016, există prevăzut 1 miliard de euro pentru ţările care iau refugiaţi, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe ţări. Deci, vom crea şi locuri de muncă”, susține Monica Macovei.

Europarlamentarul le duce grija acum sirienilor, nu românilor care au votat-o și trimis-o a doua oară să îi reprezinte în Parlamentul European pe un venit lunar de 10.000 de euro.

Monica Macovei nu se preocupă de soarta românilor și de crearea de locuri de muncă pentru români, însă îi pasă mai mult de refugiați și trece peste decizia autorităților de la București, făcând jocurile Germaniei în UE.

Monica Macovei că 6300 de refugiați nu sunt o problemă pentru România și că țara noastră trebuie să-i primească.

”Vorbim de refugiaţi politici, de cei care fug din calea răboaielor, a persecuţiilor şi a morţii. Ei vor stă în tabere de refugiaţi, nu vor fi liberi să circule. Şi acolo trebuie să se facă trierea: între refugiaţii economici, între refugiaţii politici şi între acei agenţi care vin din Statul Islamic cu intenţia să comită acte teroriste. Trebuie să fim realişti: vor fi şi astfel de persoane infiltrate între refugiaţi. Serviciile de informaţii din toată Europa să-şi facă treaba. Trebuie să fim realişti: vor fi şi astfel de persoane infiltrate între refugiaţi. Serviciile de informaţii din toată Europa să-şi facă treaba.” Suntem o ţară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiaţi reprezintă o problema? Este ruşinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condiţiile în care primim şi bani pentru asta. Cotele se vor stabili exact de către Consiliul European, adică de statele membre, pe 14 septembrie. Sper să ia o decizie comună, pentru că sunt şi alte ţări care se opun, o decizie comună pentru a împărţi aceşti refugiaţi, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor. În Rezoluţia votată de Parlamentul European mai este un lucru important – intenţia Uniunii Europene este că mulţi dintre ei – după ce are grijă de ei, sunt duşi la doctor dacă au nevoie – să fie realocati în state (state arabe dacă vin din zona aceea), în care viaţă nu le este pusă în pericol. Un principiu la care eu ţin foarte mult: cine vine să stea în Europa trebuie să respecte regulile europene. E firesc: noi îţi protejăm viaţă, te primim cu drag, dar respectă-ne regulile!”, încheie Monica Macovei.

Parlamentul European a aprobat joi măsurile de urgenţă propuse de preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, pentru repartizarea refugiaţilor între ţările membre. Astfel că România va fi obligată să primească cel puțin 6300 de refugiați.