SCANDALOS | Macovei a votat în Parlamentul European pentru ca România să primească obligatoriu 7000 de refugiați

SCANDALOS | Macovei a votat în Parlamentul European pentru ca România să primească obligatoriu 7000 de refugiați
loading...

Europarlamentarul Monica Macovei a votat, joi, în Parlamentul European, în favoarea cotelor obligatorii de refugiaţi pentru toate statele. Drept urmare, România va fi obligată să primească 7000 de refugiați sirieni.

Decizie scandaloasă luată de Monica Macovei în numele României. În timp ce Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au anunțat că România nu poate primi mai mult de 1785 de refugiați, Monica Macovei a votat în Parlamentul European de la Bruxelles ca țara noastră să fie OBLIGATĂ să găzduiască pe banii românilor, 7000 de refugiați.

”Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem şi obligaţii, şi drepturi. România va primi bani. Între 2014-2016, există prevăzut 1 miliard de euro pentru ţările care iau refugiaţi, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe ţări. Deci, vom crea şi locuri de muncă”, susține Monica Macovei.

Europarlamentarul le duce grija acum sirienilor, nu românilor care au votat-o și trimis-o a doua oară să îi reprezinte în Parlamentul European pe un venit lunar de 10.000 de euro.

Monica Macovei nu se preocupă de soarta românilor și de crearea de locuri de muncă pentru români, însă îi pasă mai mult de refugiați și trece peste decizia autorităților de la București, făcând jocurile Germaniei în UE.

Monica Macovei că 6300 de refugiați nu sunt o problemă pentru România și că țara noastră trebuie să-i primească.

”Vorbim de refugiaţi politici, de cei care fug din calea răboaielor, a persecuţiilor şi a morţii. Ei vor stă în tabere de refugiaţi, nu vor fi liberi să circule. Şi acolo trebuie să se facă trierea: între refugiaţii economici, între refugiaţii politici şi între acei agenţi care vin din Statul Islamic cu intenţia să comită acte teroriste. Trebuie să fim realişti: vor fi şi astfel de persoane infiltrate între refugiaţi. Serviciile de informaţii din toată Europa să-şi facă treaba. Trebuie să fim realişti: vor fi şi astfel de persoane infiltrate între refugiaţi. Serviciile de informaţii din toată Europa să-şi facă treaba.” Suntem o ţară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiaţi reprezintă o problema? Este ruşinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condiţiile în care primim şi bani pentru asta. Cotele se vor stabili exact de către Consiliul European, adică de statele membre, pe 14 septembrie. Sper să ia o decizie comună, pentru că sunt şi alte ţări care se opun, o decizie comună pentru a împărţi aceşti refugiaţi, pentru a fi un efort comun, solidar al statelor. În Rezoluţia votată de Parlamentul European mai este un lucru important – intenţia Uniunii Europene este că mulţi dintre ei – după ce are grijă de ei, sunt duşi la doctor dacă au nevoie – să fie realocati în state (state arabe dacă vin din zona aceea), în care viaţă nu le este pusă în pericol. Un principiu la care eu ţin foarte mult: cine vine să stea în Europa trebuie să respecte regulile europene. E firesc: noi îţi protejăm viaţă, te primim cu drag, dar respectă-ne regulile!”, încheie Monica Macovei.

Parlamentul European a aprobat joi măsurile de urgenţă propuse de preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, pentru repartizarea refugiaţilor între ţările membre. Astfel că România va fi obligată să primească cel puțin 6300 de refugiați.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. YATOU
  YATOU 12 decembrie, 2015, 06:14

  O sa-i ia acasa la ea,sa-i ingrijeasca si sa le faca MAMALIGA!dar sa suporte ea…ce se va intampla…tot se da mare si ia niste hotarari in locul celor care trebuie de drept ,sa le ia.

  Reply this comment
 2. Dutu
  Dutu 19 februarie, 2017, 11:19

  Da. Problemele sunt grave si parca precipitate, in zilele ce se derulesza.Suntsm responsabili sa luam decizii, bine cantaritr.
  1. Siria posibil nu v-a mai exista ca stat! Israelul este provocat sa intre in razboiul din zona, si isi va extinde teritoriul pana la Eufrat.Se vor utiliza arme nucleare.Zona nu vs mai fii locuibila, pt.un timp.
  2 Loc.Sirieni(islamici, crrstini; stiu_)
  3. Secularismul european(subtil), se consolideaza cu islamisti, pt.anihilarea crestinismului bun, supravietuitor in EU. Evreii spun csci EU.va devenii Muslim la nivel institutional( smestrc)
  4.Urmeaza si alte tari din Midle East, sa emigreze, in EU, USA etc.Cauza; armele nucleare…
  5. Refugiatii ( din nefericire), au drept sa se salveze, unde pot. Este umanitar si crestineste (porunca), ai ajuta un timp, dsr cu legea locala buna…
  6. Sa vedem caci de zeci de ani, romani; au fost primiti ca refugiati( economic, politic, religios), in multe tari externe Romaniei !
  7. La consilierea conducatorilor Tarii, trebuie oameni cu experienta: Istorici, teologi crestini confirmati, pt.o buna supravietuire unitara a Natiunii.

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<