O vorbă din popor spune că cine se aseamănă se adună. Marţi, Liviu Dragnea a venit cu alai la Înalta Curte. Alaiul a fost format din interlopi aduşi pe post de bodyguarzi care să-l apere de întrebările indiscrete ale armatei de jurnalişti ce-l aşteptau pe liderul PSD la Curtea Supremă de Justiţie.

Scandal uriaş, marţi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, între susţinătorii lui Liviu Dragnea şi un mic grup de protestatari, după terminarea procesului în care preşedintele PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a fost primit cu huiduieli și cătușe de aproape 10 protestatari, la ieșirea de la proces, șeful PSD a fost escortat de câțiva interlopi din clanul Cordunenilor. Codrin Ștefănescu a fost văzut când discuta cu aceștia, înainte ca Dragnea să iasă din sală. Tensiunile au început la venirea lui Dragnea în instanţă, când liderul PSD a fost huiduit de un grup de 10 protestatari.

Ulterior, în sala de judecată şi-a făcut apariţia Codrin Ştefănescu însoţit de mai mulţi bărbaţi. El a avut un schimb de replici cu jurnalistul Mălin Bot, după care a ieşit.

Codrin Ştefănescu a spus că a venit la proces însoţit de membri ai PSD şi revoluţionari, pentru că a văzut la televizor că protestatarii sunt agresivi.

Am aflat de la televizor despre acest proces. Am aflat că în faţa ÎCCJ este o echipă a lui Mălin Bot, manifestanţi de profesie, cu portavoce şi agresivitate când este vorba de procesul lui Liviu Dragnea sau a unui pesedist. Coleg de partid fiind, cu câţiva colegi de-ai noştri din partid, am venit aici să-l susţinem pe Liviu Dragnea. Nu am chemat niciun fel de bodyguard”, a arătat Codrin Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu a spus că cei din clanul Cordunenilor sunt eroi ai Revoluţiei din 1989: Am venit până aici. Mai mulţi au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea. Nu a chemat nimeni vreun bodyguard. Suntem aici alături de Liviu Dragnea. Uitaţi ce agresivi şi isterici sunt ăştia. Noi am venit cu mai mulţi foşti luptători de la Revoluţia din 1989.

În curtea interioară a instanţei, susţinătorii lui Dragnea s-au îmbrâncit atât cu protestatarii, cât şi cu jurnaliştii, chiar dacă la faţa locului se afla un dispozitiv impresionant de jandarmi. Jurnalistul Mălin Bot a reclamat faptul că un bărbat l-a lovit, agresorul fiind ridicat de jandarmi şi băgat în dubă.

Nu am venit cu nicio ‘gorilă’. Nu ştiu cine sunt, eu am stat în instanţă. Nu am chemat pe nimeni”, a declarat Liviu Dragnea, care şi-a făcut cu greu loc să ajungă la maşină.

Conform surselor Bugetul.ro, bodzguarzii lui Dragnean sunt din Clanul Duduienilor, ci sunt simpli bodyguarzi.

„Nu fac parte din clanuri. Doi au fost, până de curând, bodyguarzi la BOA (n.r. – Beat of Angels Club). Acum lucrează la un alt club”, spun surse bine informate ale Bugetul.ro.

Maria Vasii, avocata lui Dragnea a vorbit în direct la România TV despre incidentele de la Înalta Curte şi spune că aşteaptă demisii.

Mâine ar trebuie să vedem câteva demisii. Înalta Curte a fost lăsată de izbelişte azi. Nu a chemat nimeni oameni să îl aştepte pe Liviu Dragnea. Am trimis o petiţie către Înalta Curte ca să nu se mai repete incidentele de dimineaţă. S-a încercat o manipulare. Nu am avut parte de securitate, linişte şi pază. Sper să nu se mai întâmple niciodată acest lucru. Am asistat la o judecată uzuală. Reproşez faptul că a fost umilit tot cercul de magistraţi. A fost umilinţă şi agresivitate de toate felurile. Am sesizat CCR pentru neregulile de interpretare în privinţa abuzului în serviciu. Nu avem o asemenea normă. Noi trăim într-un climat plin de provocări, de violenţă şi de turbulenţe. Acest dosar nu trebuia să existe. Acest dosar este o armă de umilire politică pentru domnul Dragnea şi pentru celelalte persoane din proces„, a spus Vasii.