Cutremur în PSD şi în coaliţia de guvernare. Primul Ministru al României, Mihai Tudose a refuzat să-l demită pe Bogdan Despescu din funcţia de Şef al Poliţiei Române. În loc de a-l schimba, Tudose l-a felicitat pe el şi Poliţia Română pe motiv că l-au prins pe pedofil în două zile de la agresarea copiilor într-un lift din Bucureşti. Însă primele acuzaţii de agresiune sexuală şi viol la adresa poliţistului datează din anul 2009.

Mihai Tudose apără poliţistul pedofil care a îngrozit România. Premierul îşi bate joc de Ministrul de Interne, refuzând solicitarea lui Carmen Dan cu privire la schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu.

Primul Ministru Mihai Tudose a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern că a disccutat azi cu Şeful Poliţiei Române şi că i-a dat acestuia o săptămână să rezolve problemele. Premierul a spus că este mulţumit de faptul că poliţiştii l-au prins pe pedofil în două zile. Însă premierul uită să spună că poliţistul pedofil are dosar penal încă din 2009 când a agresat prima dată copii, plus alte agrsiuni sexuale aflate în instrumentare.

Premierul a spus că a aflat că propunerea de interimat a Ministrului de Interne, Cătălin Ioniţă, ar fi „renunţat” la numire. Lucru infirmat de Ministerul de Interne.

Refuzul lui Tudose de a-l demite pe Bogdan Despescu, un protejat de-al său, are în spate şi o miză politică. În acest fel vrea să îi facă vânt din Guvern lui Carmen Dan, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea.

Decizia lui Mihai Tudose înseamnă o declaraţie oficială de război faţă de Liviu Dragnea.