Tudor Chirilă a fost acuzat că a favorizat-o pe Meriam Jane la „Vocea României”, acesta reacţionând printr-un live pe Facebook. Artistul şi antrenorul de la „Vocea României” a spus că se simte jignit de acuzaţii şi i-a asigurat pe cei care îl acuză că a favorizat-o pe Meriam Jane că a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe ambii săi concurenţi.

Tudor Chirilă a făcut un live pe Facebook în care a dezbătut fără inhibiţii zvonurile potrivit cărora titlul de anul acesta de la ”Vocea României” nu ar mai ajunge la el, producţia făcând tot ce-i stă în putinţă pentru a-l sabota.

„Foarte multă lume a fost dezamăgită de ieşirea din concurs a lui Ştefan, chiar şi eu am fost dezamăgit. Totuşi vreau să punctez un lucru care nu-mi place şi care oarecum mă jigneşte, această eternă teorie a conspiraţiei care. Eu am datoria să explic încă o dată. Cei care mă cunosc bine, şi am pretenţia că publicul meu mă cunoaşte destul de bine, ştiu că n-aş face niciodată parte dintr-un show aranjat. În al doilea rând, ca antrenor cred că am demonstrat în cei patru ani că sunt preocupat de momente frumoase şi de momente care să ridice calitatea acestui show. Mă jigneşte cumva, uşor, pot trece peste asta, ideea că aş putea favoriza pe cineva. Mai mult, în finală cu Jane sunt cel mai puţin favorit, pentru că ştim foarte bine că există o mare parte de public care nu trece peste un naţionalism pe care eu nu-l înţeleg sau peste ideea că concurentul care câştigă «Vocea României» ar trebui să fie român, deşi regulamentul permite oricui să participe. Eu cred că vocea ar trebui să conteze şi cred că a contat vocea şi momentul. Şi cred că Jane a avut momentul serii… Şi pentru mine ar fi fost mult mai uşor cu Ştefan. Asta mă face să mă amuz. Cum aş fi putut să-mi sabotez singur posibilitatea de a avea o poziţie mai bună pentru trofeu împingând-o înainte pe Jane, ştiind că ea are un handicap în faţa celorlalţi concurenţi? Cred că toată această teorie a conspiraţiei este inutilă. Sigur că am auzit şi că producţia face tot posibilul ca eu să nu câştig a patra oară. Aţi putea să contraziceţi producţia votând în continuare echipa Tudor. Dacă echipa de producţie ar face ceva ca eu să pierd acest concurs, cred că aş fi primul să vorbesc despre asta.Şi cei care mă cunosc ştiu că nu poate nimeni să-mi pună pumnul în gură. Eu am fost educat că trebuie să spun întotdeauna ce gândesc. „Speak up your mind” este unul dintre sloganurile mele, chiar dacă asta nu mi-a adus întotdeauna avantaje. Eu sunt un om destul de corect şi mă deranjează foarte tare când mi se pune la îndoială corectitudinea, dar în acelaşi timp nu pot să trec peste faptul că fiecare este liber să gândească ce vrea, cum vrea şi când vrea”, a spus Tudor Chirilă într-un live pe Facebook.

Originară din Nigeria, Meriam Jane va fi concurenta din echipa lui Tudor Chirilă care va participa în finala „Vocea României”.

„Mi-am dat şi pantofii ca Ştefan să cânte. A cântat cu pantofii mei. Ţin să subliniez că am făcut tot posibilul ca Ştefan să câştige.Ştiu că foarte multă lume a fost dezamăgită de ieşirea din concurs a lui Ştefan, chiar şi eu am fost dezamăgit. Totuşi vreau să punctez un lucru care nu-mi place şi care oarecum mă jigneşte, această eternă teorie a conspiraţiei. Eu am datoria să explic încă o dată. Cei care mă cunosc bine, şi am pretenţia că publicul meu mă cunoaşte destul de bine, ştiu că n-aş face niciodată parte dintr-un show aranjat. În al doilea rând, ca antrenor cred că am demonstrat în cei patru ani că sunt preocupat de momente frumoase şi de momente care să ridice calitatea acestui show. Mă jigneşte cumva, uşor, pot trece peste asta, ideea că aş putea favoriza pe cineva. Mai mult, în finală cu Jane sunt cel mai puţin favorit, pentru că ştim foarte bine că există o mare parte de public care nu trece peste un naţionalism pe care eu nu-l înţeleg sau peste ideea că concurentul care câştigă «Vocea României» ar trebui să fie român, deşi regulamentul permite oricui să participe. Eu cred că vocea ar trebui să conteze (…) Şi cred că Jane a avut momentul serii. (…) Pentru mine ar fi fost mult mai uşor cu Ştefan. Asta mă face să mă amuz. Cum aş fi putut să-mi sabotez singur posibilitatea de a avea o poziţie mai bună pentru trofeu împingând-o înainte pe Jane, ştiind că ea are un handicap în faţa celorlalţi concurenţi?”, a spus Tudor Chirilă.

Pentru prima dată în istorie, finala Vocea României are doar fete. Meriam Jane va lupta pentru trofeu cu Andrada Creţu, din echipa lui Adi Despot, cu Ana Munteanu, din echipa lui Smiley şi cu Zsuzsana Cerveni, din echipa Loredanei.