Serena Williams a pierdut duminică noapte, finala turneului de la US Open,în faţa japonezei  Naomi Osaka, după un scandal monstru arbitrul de scaun. Americanca a fost penalizată de trei ori la rând.

După ce a pierdut primul set cu 2-6, Serena Williams a început să joace mai bine în setuşl doi însă, arbitrul Albert Ramos i-a acordat un prim avertisment pentru coaching. Americanca a protestat vehement, a chemat şi supervizorul şi i-a cerut arbitrului să îşi ceară scuze pentru că ea nu a trişat.

Arbitrul a acuzat-o pe Serena că a primit indicaţii din partea antrenorului Patrick Mouratoglou, care i-ar fi făcut semn să urce mai mult la fileu.

Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta. Îmi datorezi scuze! Nu am trişat niciodată în viaţa mea, a spus Serena Williams.

După ce şi-a pierdut serviciul la 3-1, Serena a distrus racheta şi arbitrul i-a acordat al doilea avertisment şi i-a luat un punct, astfel că Osaka a început game-ul de serviciu de la 15-0, lucru care a enervat-o şi mai mult pe Serena Williams care la pauză l-a acuzat pe arbitru că o fură. Acesta s-a enervat şi a penalizat-o din nou pe americancă, însă de această dată cu un game şi de la 4-3 pentru Osaka s-a ajuns la 5-3. Serena a făcut scandal şi mai amre, a chemat arbitrul turneului şi pe supervizor, însă decizia a rămas aceeaşi. Americanca şi-a făcut serviciul la zero, dar Osaka a urmat la serviciu şi a închis setul cu 6-4, câştigând în premieră US Open.

Serena Williams ratează astfel a doua finală consecutivă de Grand Slam din 2018, după Wimbledon şi ratează şansa de a o egala la trofeele de Mare Slem pe Margret Court.

Naomi Osaka, cea care a mai învins-o în martie la Miami pe Serena, devine prima japoneză din istorie care câştigă US Open.

Serena Williams a jucat a noua finală la US Open. Americanca a devenit jucătoarea de tenis cu cele mai multe finale la turnee de Grand Slam bifate în carieră, 31 la număr, dintre toți sportivii aflați în activitate. Serena l-a depășit până și pe Roger Federer, care are 30 de finale în palmares.