Gafă uriașă la Oscar. Au anunțat în mod greșit câștigătorul la categoria ”Cel mai bun film”. După ce au anunțat inițiat că ”La La Land” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, iar regizorul și actorii au urcat pe scenă, au mulțumit pentru premiu, organizatorii au anunțat că s-a produs o greșeală și că defapt ”Moonlight” a câștigat Oscarul.

Situație fără precedent la celebrele premii decernate de Academia Americană de Film. Organizatorii Oscar 2017 au făcut La la land cu premiul pentru cel mai bun film.

Faye Dunaway și Warren Beatty au fost desemnați de Academie să anunțe premiul Oscar pentru Cel mai bun film. Însă au făcut-o de oaie. Au anunțat greșit câștigătorul.

E un privilegiu pentru noi să prezentăm ultimul premiu al serii. Filmele pe care le onoram ne-au inspirat, ne-au adus bucurie, tristete sau poate chiar ne-au schimbat mentalitatea, a spus Faye Dunaway

Au dat-o în bară la ultimul premiu, cel mai important al Galei. Warren Beatty a ”greșit” plicurile și în loc să anunțe că marele câștigător este  ”Moonlight”, au anunțat numele ”La La Land”.

După ce echipa La la land a urcat pe scenă, a primit Oscarul și s-au apucat să mulțumească pentru premiu, organizatorii au anunțat că e o greșeală și că defapt premiul era câștigat de pelicula ”Moonlight”. Moment în care nimeni nu mai știa ce să înțeleagă. Era un vacarm de nedescris, toți vorbeau unii peste alții, râdeau, erau șocați.

Când au urcat reprezentanții filmului ”Moonlight”, aceștia au spus că nici nu știu dacă este real sau o glumă. Erau la fel de șocați ca și cei care fuseseră inițial anunțați ca și câștigători.

Este o gafă impardonabilă care umbrește cea de-a 89-a Gală a Premiilor Oscar desfășurată la Dolby Theatre din Hollywood din California.

Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. Moonlight a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi este favorit, alături de La La Land, în cursa pentru cel mai important Oscar, având 8 nominalizări.

Musicalul „La La Land” conduce în topul premiilor Oscar – șase trofee, după ce a avut nu mai puțin de 14 nominalizări.

OSCARUL PENTRU CEL MAI BUN FILM REVINE PELICULEI  „Moonlight”, care obține în total șapte statuete Oscar.

OSCAR 2017 PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL: EMMA STONE pentru rolul din „La La Land”,

CASEY AFFLECK OBȚINE OSCAR PENTRU CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

OSCAR PENTRU CEL MAI BUN REGIZOR: Damien Chazelle (”La La Land”). Este al cincilea trofeu pentru „La La Land”, iar Damien Chazelle, la cei 29 de ani ai săi, devine cel mai tânăr regizor din istorie recompensat cu Oscar.

Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney). E a doua statuetă Oscar obținută în această seară de pelicula „Moonlight”.

Oscar pentru cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan pentru „Manchester by the Sea”.

Jennifer Aniston introduce, cu ochii în lacrimi, un moment sensibil, de omagiere a artiștilor care au murit anul trecut.

Oscarul pentru cel mai bun cântec revine melodiei „City of Stars” („La La Land”). Justin Hurwitz câștigă astfel două Oscaruri într-o seară. Tot el a câștigat și pentru coloana sonoră de la „La La Land”.

Al treilea Oscar pentru „La La Land” – cea mai bună coloană sonoră.

John Legend interpretează mai multe melodii din „La La Land”

 Al doilea Oscar pentru „La La Land”. Oscar pentru imagine.

Prilej pentru Jimmy Kimmel de a face o nouă glumă care țintește spre Donald Trump: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat aseară în Suedia”, i-a spus el câștigătorului, Linus Sandgren, de origine suedeză. De altfel, Jimmy Kimmel, i-a trimis un tweet lui Donald Trump chiar în timpul ceremoniei: „Ești treaz”?

Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar: ”Fire at Sea”, ”I Am Not Your Negro”, ”Life, Animated”, ”O.J.: Made in America”, ”13th”

Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar:  „The White Helmets”. Este un documentar despre războiul din Siria.

„Hacksaw Ridge”, la al doilea Oscar al serii, pentru montaj.

Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale: „The Jungle Book”

Pe scenă sosesc, spre surprinderea lor totală, turiști care erau într-o excursie la Hollywood. Este un moment savuros.

Oscar pentru scenografie  – primul trofeu pentru „La La Land”, filmul considerat favorit, care are 14 nominalizări.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Zootopia”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”

„Tony Erdmann”, filmul produs de Ada Solomon, nu a luat Oscarul. Previzibil, Oscarul pentru cel mai bun film străin îi revine peliculei iraniene „Salesman”.  Regizorul Asghar Farhadi nu a venit la ceremonie din cauza ordinului pe care l-a dat președintele Donald Trump de a interzice temporar intrarea în Statele Unite pentru cetățenii din șapte țări preponderent arabe. O declarație citită pe scenă în numele regizorului iranian denunță „legea inumană” care împiedică imigranții să intre în SUA.

Un alt moment emoționant. Charlize Theron vine pe scenă cu o adevărată legendă, Shirley McLane (82 ani), pentru a anunța câștigătorul la secțiunea cel mai bun film străin.

Cea mai bună actriță în rol secundar a fost desemnată Viola Davis („Fences”). Actrița a avut un discurs de mulțumire extrem de emoțional, vorbind printre lacrimi, cu vocea sugrumată. Ea este prima femeie de culoare care câștigă „tripleta” celor mai râvnite premii în actorie – un Oscar, un Emmy și un Tony.