PNL se foloseşte de a doua semifinală Eurovision România pentru a-şi face campanie electorală. Primarul de la Arad Gheorghe Falcă, împreună cu Filiala PNL Arad au utilizat în mod ilegal, însemnele TVR şi ale Eurovision pentru a realiza un afiş electoral în care îndeamnă pe cei ce vor veni în sală la semifinala Eurovision ce va avea loc în Sala Victoria din Arad, să rămână pentru Conferinţa Judeţeană a PNL Arad.

„La sfârşitul spectacolului, spectatorii sunt rugaţi să rămână la locurile alocate pentru: CONFERINŢA JUDEŢEANĂ PNL ARAD”, apare pe un afiş cu sigla PNL,  dar şi cu elementele grafice ale TVR şi Eurovision.

În urma apariţiei acestui afiş, TVR a emis un comunicat de presă în care spune că nu are nicio implicare şi că va lua toate măsurile pentru a recupera prejudiciul de imagine cauzat de PNL.

„Televiziunea Română, în calitate de membru al European Broadcasting Union și de organizator al Selecției Naționale, face următoarele precizări cu privire la apariția, în mediul online, a unui afiș în care sunt reprezentate, în afară de logo-urile TVR, ale partenerilor săi și ale Eurovision Song Contest, elemente de identitate vizuală a unei formațiuni politice din România și mesaje care nu au legătură cu cea de-a doua semifinală a Eurovision România 2019:

• Respectivul produs grafic nu are nicio legătură cu evenimentul muzical, nu face parte din campania de promovare a Selecției Naționale și NU este realizat sau aprobat de reprezentanții Televiziunii Române.
• Afișul oficial al acestui eveniment muzical de prestigiu este publicat pe site-ul eurovision.tvr.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.
• Cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale, al cărei principal organizator este Televiziunea Română, va avea loc duminică, 10 februarie, de la ora 21.00, și se va încheia cu anunțarea pieselor care merg mai departe în Finala Națională.

Folosirea elementelor de identitate vizuală ale TVR și Eurovision fără acordul Televiziunii Române aduce grave prejudicii de imagine organizatorului evenimentului. Televiziunea Română va lua toate măsurile necesare pentru a recupera întregul prejudiciu cauzat ca urmare a utilizării fără drept a elementelor de identificare TVR și Eurovision Song Contest”, transmite către recentNEWS.ro, Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

pnl_07026200