Serena Williams, cea mai titrată tenismenă din lume, se află în centrul unui scandal uriaş în tenis. Americanca ar fi refuzat un control al USADA, după ce un reprezentant al Agenţiei Anti-Doping din America s-a prezentat la locuinţa fostului lider mondial la ora 8:30.

Serena Williams, locul 183 mondial, desemnată favorită numărul 25 la Wimbledon a refuzat să facă un test anti doping pe 14 iunie.

Un agent al Agenției Americane Antidoping a venit dimineața, la 08:30, la reședinta Serenei din Florida pentru un control inopinat, dar nu a găsit-o acasă. Oficialul a refuzat să plece până nu va recolta proba, însă Serena Williams, odată ajunsă acasă, a refuzat să fie testată.

Serena Williams s-a opus testelor şi l-ar fi sunat pe preşedintele WTA, Steve Simon, pentru a-i transmite că nu i se pare corect să fie o ţintă permanentă a acestor teste.

Purtătorul de cuvânt al Serenei nu a infirmat şi nici nu a confirmat refuzul sportivei de a se supune testului anti-doping.

„În cei 23 de ani de carieră, Serena nu a fost testată niciodată pozitiv, deşi a fost supusă testelor mult mai mult decat alţi tenismeni, bărbaţi sau femei. De fapt, ea a fost testată de patru ori mai des. Este o susţinătoare vocală a programului şi a respectat regulile USADA. Şi pentru că va continua să le respecte, nu există niciun motiv pentru acest tratament invaziv„, a declarat purtătorul de cuvânt al Serenei Williams.

Fostul lider mondial a fost testat de cinci ori în 2018.

Discutăm tot timpul cu atleţii despre programele noastre. Am discutat recent cu Serena despre un control. De-a lungul timpului, ea a susţinut programul nostru. Aşa cum arată baza de date, Serena a fost testată de cinci ori în 2018, în afara competiţiilor, toate aceste teste fiind trecute. Conversaţia recentă a fost una obişnuită, ca toate celelalte pe care le-am purtat cu ea„, a declarat Brad Horn, director de comunicare al USADA.

În cariera de 23 de ani a Serenei, marea campioană nu a fost niciodată depistată pozitiv.

Conform regulamentului, dacă Serena mai refuză de două ori un test inopinat, americanca în vârstă de 36 de ani ar putea fi suspendată pentru doping.