Olanda a devenit campioană mondială la handbal feminin după o greşeală crasă de arbitraj a franţuzoiacelor Charlotte și Julie Bonaventura.  Cu şase secunde înainte de final, la scroul de 29-29, arbitrele au decis lovitură de la 7 metri pentru Olanda şi aşa s-a decis titlul mondial.

Arbitrele au decis aruncare de la 7 metri după ce la ultima fază, cu șase secunde înainte de final, la scor egal 29-29, Alexandrina Barbosa a aruncat la poartă.

A apărat Tess Wester, iar goal-keeperul olandez a încercat să repună repede mingea în joc.

Pivotul spaniol Ainhoa Hernandez s-a așezat în fața ei și a sărit în momentul în care Wester a aruncat balonul.

Reluările televiziunii japoneze arată clar că iberica se afla în afara semicercului de 6 metri și putea să o încurce pe olandeză să întârzie repunerea.

Surorile Bonaventura au oprit însă meciul, i-au acordat cartonaș roșu lui Hernandez și au dictat aruncare de la 7 metri!

Lois Abbingh a executat lovitura de la şapte memtri şi a adus golul victoriei pentru Olanda.

Pe lângă titlul mondial cucerit în premieră, Olanda obține și biletele la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.  În timp ce Spania câștigă a doua medalie la Mondiale, după bronzul din anul 2011.

Bronzul a revenit Rusiei după ce s-a impus în finala mică în faţa Norvegiei. România a încheiat pe locul 12, participarea la Mondialele din Japonia.