Se cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de Ministru al Justiției după decizia în cazul DNA și Parchetul General. Ministrul s-a făcut de râs cu un raport bombă a cărei concluzie a fost: nu e oportună revocarea lui Kovesi si Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader și-a pus în cap românii dar și o parte din politicieni, după decizia fără noimă, anunțată miercuri, în cazul Procurorului General și șefei DNA. După 44 de minute de conferință de presă în direct în care i-a tocat mărunt pe Kovesi și Lazăr, pe care i-a acuzat că au încălcat grav Constituția României, Tudorel Toader a lăsat mască pe toată lumea când a spus că NU E OPORTUN SĂ PROPUNĂ REVOCAREA CELOR DOI PROCURORI!!!

”DNA și-a arogat competența de a efectua o anchetă într-un domeniu care excedează cadrului legal. Ministerul Public a creat o presiune asupra membrilor Guvernului, având drept consecință descurajarea, intimidarea legiuitorului de a-și îndeplini atribuțiile constituționale. În spiritul exigențelor statului de drept considerăm oportun instituirea unei monitorizări, a unei obligații de raportări a procurorilor DNA, DIICOT, de la Parchetul General, fără ingerințe în independența procurorului, pentru identificarea modului în care procurorii înțeleg limitele de competență. Această autoritate se va exercita, această monitorizare se va exercita fără știrbirea independenței procurorilor. În acest context, evaluând toți factorii de constituționalitate, legalitate, oportunitate, am apreciat că în acest moment nu este oportună declanșarea mecanismului instituțional de revocare al Procurorului General, respectiv al procurorului-șef al DNA”, a declarat Tudorel Toader.

Decizia scandaloasă a lui Tudorel Toader a provocat un val de reacții din partea liderilor politici și a jurnaliștilor.

Victor Ciutacu s-a declarat siderat de decizia lui Toader şi l-a ironizat în direct. jurnalistul i-a transmis lui Toader să-i premieze pe cei doi.

Mărire de salariu şi o excursie în Tenerife. Asta merită cei doi. Domnul Toader ne-a spus că cei doi au încălcat Constituţia, dar nu le-a făcut nimic. Eu nu mai înţeleg nimic”, a tunat Victor Ciutacu.

Marin Anton crede că decizia lui Tudorel Toader a venit ca urmare a condamnării Elenei Udrea şi a vizitei ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Mai mult, Anton îi cere demisia ministrului.

„Tudorel Toader ar trebui să îşi dea demisia după această conferinţă şi această decizie. A luat hotărârea asta influenţat de vizita ambasadorului SUA, dar şi de condamnarea Elenei Udrea”, a spus Marin Anton la România TV.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, l-a ironizat pe Ministrul Justiției în direct la România TV: A făcut-o de râs pe Laura Codruţa Kovesi, dar niciun cuvânt despre Augustin Lazăr. Se face o evaluare şi monitorizare, deci e bine. Partea cea mai proastă e în redactare. E ca în D’ale Carnavalului. Am prins-o de 8 ori, nu contează. Dacă o mai prind o dată, atunci o sancţionez. Ar fi bine ca domnul Toader să îi monitorizeze nu să le cumpere monitoare.

Mircea Badea a reacționat pe pagina sa de Facebook, la decizia lui Tudorel: Asadar, a venit unu care ne-a zis in detaliu despre una ca e curva, proasta si nespalata, dupa care a cerut-o de nevasta! Genial!

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu a catalogat drept penibilă decizia lui Tudorel Toader și a spus că vrea să-și dea demisia din PSD.

”E o zi penibilă. O decizie lamentabilă. Dacă PSD o va susține, mă voi gândi dacă voi mai rămâne în PSD”, a spus deputatul Liviu Pleșoianu la Antena 3.