Scandal național în Săptămâna Patimilor la naționala de hochei U18 a României. După ce au învins Coreea de Sud, juniorii au sărbătorit victoria intonând imnul Ținutului Secuiesc.

Ungurii nu se lasă și dau din nou motive de scandal în România. Strânși pe gheață după câștigarea grupei valorice IIA a Campionatului Mondial și promovarea în grupa valorică IB, majoritatea elevilor lui Cornel Chiriță s-au filmat în timp ce cântau imnul secuiesc!

Zsolt Reszegh, 17 ani, de la HC Csikszereda, a postat imaginile pe Facebook, alături de descrierea Székelyhimnusz (imnul secuiesc) și hashtagurile  #greatjob #thankyou #amazing și #szekelyek (secui).

Sportivii își pasează telefonul în timp ce cântă imnul secuiesc. Imediat, imaginile video au fost distribuite de zeci de ori. Nu au lipsit disputele verbale între utilizatori.

La bucuria de final, pe lângă staff, nu au participat Eduard Căsăneanu, Horia Mazilu, Andrei Vasile și Andi Filip.

Cel de-al doilea a distribuit, amuzat, filmulețul, titrând „colegii noștri maghiari, #haidetibaa, #candvabateticunoi„, iar Vasile, cel mai bun marcator al turneului (8 reușite și două pase decisive), a comentat ironic: „minunat, foarte emoționant”.

Andi Filip a si comentat pe Facebook: „Cu cine sunt astia?” si „nu cunosc limba”.

Dupa ce imaginile cu jucatorii romani au ajuns in presa, hocheistul Zsolt Reszegh a hotarat sa stearga filmuletul de pe contul sau de Facebook.