Scandal naţional în România după ce Primul Ministru al României, Viorica Dăncilă nu a mai ajuns să se vadă pe Aeroportul Băneasa cu Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, care a sosit la Bucureşti pentru a participa la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.

 

Avionul lui Jean Claude Juncker a sosit cu 38 de minute mai devreme decât era programat şi direct de la scara avionului a fost urcat în maşina SPP şi dus direct la hotel. Preşedintele Comisiei Europene trebuia condus în Salonul Oficial al Aeroportului Băneasa unde avea programată o întrevedere de 15 minute cu Primul Ministru al României.

Delegaţia Comisiei Europene a ieşit pe poarta Aeroportului la ora 18,02 în timp ce delegaţia guvernamentală în care se afla Viorica Dăncilă era aproape de Aeroportul Băneasa.

Premierul Viroica Dăncilă dă vina pe SPP că întâlnirea n-a mai avut loc.

„Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles. Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa. La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial. La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată„, precizează Biroul de presă al Guvernului.

SPP spune că a procedat astfel la solicitarea lui  Jean-Claude Juncker.

SPP nu stabilește programul demnitarilor. Înaltul oficial a solicitat momentul plecării de pe aeroport. Protocolul guvernului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei”, au spus surse din domeniul securității pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit Antena 3, în turnul de control de la Aeroportul Băneasa se afla un ofiţer SPP, care trebuia potrivit protocolului că trebuie să notifice Guvernul şi Primul Ministru cu privire la faptul că avionul sosea mai devreme decât ora programată.