Scandal mondial după ce Novak Djokovic a primit o derogare medicală pentru a putea juca la Australian Open

Novak Djokovic va participa la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a primit o „derogare”, medială care stârneşte reacţii atât în rândul australienilor, jurnaliştilor cât şi în rândul jucătorilor de tenis.

Scutirea lui Nole de la regula vaccinării nu este bine primită de o parte a locuitorilor din Australia şi nici de către unii jurnalişti sportivi. Sârbu, lider mondial în tenisul masculin, va juca la Melbourne fără să fie obligat să se vaccineze.

„La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut o perioadă fantastică alături de cei dragi, în timpul vacanţei, iar astăzi mă îndrept spre Down Under (Australia) graţie unei derogări… Sunt gata să trăiesc şi să respir tenis în următoarele câteva săptămâni. Mulţumesc tuturor pentru sprijin„, a scris Djokovic într-un mesaj postat pe Instagram, alături de o fotografie făcută pe aeroport.

Mai mulți jurnaliști străini și-au exprimat indignarea pe Twitter vizavi de scutirea medicală primită de Djokovic.

„Scutindu-l pe jucătorul de tenis numărul unu al lumii nu e nimic altceva decât cel mai prost serviciu posibil adus celor care încearcă de luni de zile să transmită mesaje despre utilitatea vaccinului”, a postat jurnalistul italian Fabrizio Biasin.

Djokovic joacă la Australian Open cu un permis special. O palmă în fața milioanelor de australieni”, spune Simon Häring, jurnalist elvețian.

Australienii s-au revoltat pe rețelele de socializare şi amenință fie cu boicotarea turneului, fie cu proteste de amploare la meciurile lui Djokovic.

„Un precedent periculos, care nu merită altceva decât dezgustul tuturor sportivilor care cred în respectarea regulilor”, a scris și Mauro Berruto, un cunoscut antrenor de volei italian.

Jamie Murray contestă scutirea medicală acordată sârbului: „Dacă eu eram nevaccinat, cred că nu aș fi primit nicio scutire”, a spus Jamie Murray la Sydney, după meciul său de la ATP Cup.

Nole, de nouă ori campion la Melbourne, acolo unde speră să câștige cel de-al 21-lea turneu de Mare Șlem și cel prin care i-ar depăși pe marii rivali Federer și Nadal.

Djokovic deține o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice.