Ekaterina Alexandrova a vrut să cîștige meciul cu Irina Begu prin descalificarea româncei în setul trei pe motiv că racheta trântită de zgură a ricoșat într-un spectator.

Scene incredibile la Roland Garros. După ce Begu a pierdut dramatic în tie-break, primul set deși a servit pentru set la 5-4, românca a reușit să-și adjudece setul doi cu 6-3.

După care, în setul trei, la scorul de 2-0 și 15-0 pentru rusoaică, Begu s-a enervat și în dreptul scaunului, a trântit racheta de zgură iar aceasta a ricoșat în public. O persoană a fost atinsă de rachetă iar arbitrul de scaun a chemat sueprvisorul pentru a analiza situația și a decide dacă se impune descalificarea româncei.

După ce a discutat cu arbitrul de scaun, cu Begu dar și cu persoana care a fost atinsă de racheta româncei, supervisorul a decis că sportiva trebuie să primească doar avertisment iar partida să continue. Însă această decizie a nemulțumit-o foarte mult pe rusoaică care a discutat cu supervisorul, vizibil iritată de situație, nemulțumită de decizia luată. Rusoaica ar fi vrut descalificarea româncei și ea să câștige meciul.

După reluarea meciului, Irina Begu a făcut re-break și apoi a egalat scorul la 2-2 în setul decisiv.