Incinerarea Cristinei Ţopescu naşte controverse atât în sânul familiei cât şi în societatea românească. După ce s-a zvonit în presă că mama vedetei tv s-a opus incinerării, miercuri, un bărbat se oferă să dea bani familiei pentru a o îngropa creştineşte.

Bărbatul a apelat la preotul Bisericii ”Sf. Mina”, din incinta IML ”Mina Minovici” să-l roage să vorbeasc cu fratele Cristinei şi să-l determine să nu o incinereze. Acesta a spus că este dispus să aloce o sumă de bani familiei ca aceasta să renunțe la a o incinera pe ziaristă.

”Vorbiți, părinte, cu ei și convingeți-i să nu o incinereze, ci să o îngroape creștinește”, i-ar fi spus enoriașul preotului în care îți pusese toate speranțele. Bărbatul voia să sprijine financiar familia Cristinei cu 8.000 de lei.

Preotul a discutat cu fratele Cristinei Ţopescu, însă acesta nu a renunţat la decizia de a o incinera.

Joi, Cristina Țopescu va fi incinerată la Crematoriul Uman Vitan Bârzești.

Biserica Ortodoxă Română a anunţat prin vocea purtătorului său de cuvânt, Nicolae Bănescu, că refuză să facă slujbă de înmormântare a jurnalistei. BOR invocă faptul că decizia Cristinei Ţopescu de a fi incinerată contravine tradițiilor creștinești.