Scandal de proporții la Eurovision 2017. Yulia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision,  riscă să fie arestată când va ajunge în luna mai la Kiev în Ucraina pentru a lua parte la comeptiția muzicală, potrivit stiri.tvr.ro. 

Yulia Samoilova, în vârstă de 27 de ani, este la un pas de a fi arestată la Kiev întrucât în 2015 a cântat la un concert organizat în Crimeea. Kievul susţine că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană, intrând fără autorizaţie într-un teritoriu revendicat de Ucraina.

Dacă Yuliei nu i se va permite accesul în ţara vecină sau dacă va fi arestată şi chestionată cum a ajuns în Crimeea fără acordul Kievului, Kremlinul va avea toate motivele să spună că ucrainenii politizează până şi acest concurs internaţional.

Anul acesta, competiția Eurovision se va ține la Kiev, în capitala Ucrainei, pe 9, respectiv 11 mai, urmând ca marea finală să aibă loc pe 13 mai.

Yulia Samoilova va reprezenta Rusia la Eurovision 2017 cu piesa „Flame is Burning”.  Frumoasa cântăreață din Rusia se deplasează în scaun cu rotile.

Yulia a câștigat locul al II-lea la un concurs muzical televizat din țara sa și a cântat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de Iarnă de la Sochi, din 2014.

Anul acesta, la Eurovision vor participa 43 de state, iar competiția se va ține în cadrul Centrului Expozițional Internațional din Kiev, ce asigură o suprafață de aproape 58.000 de metri pătrați.