Primul Ministru al României, Victor Ponta a făcut show la recepția de la Palatul Cotroceni, organizată de Iohannis de Ziua Europei. Liderul PSD a refuzat să dea mâna cu Ludovic Orban și l-a dat dracu pe liberal.

Victor Ponta și-a ieșit din minți, sâmbătă la recepția de la Cotroceni când Ludovic Orban i-a întins mâna să-l salute.

Premierul a luat foc când a văzut că Orban se bagă în seamă cu el, și a refuzat în mod brutal să dea mâna cu el, și mai apoi l-a trimis la dracu.

”Du-te dracului, pleacă de aici!”, i-a replicat Ponta lui Ludovic Orban.

Liberalul a confirmat pentru gandul.info, faptul că Ponta a refuzat să dea mâna cu el: Da, a refuzat să dea mâna cu mine, dar a făcut chiar urât. Eu am rămas şocat, nu mi-a venit să cred. Am plecat după. Nu i-am spus nimic înainte, el era într-o discuţie cu cel puţin patru persoane, nu doar pesedişti. Ieşirea lui nu are nicio explicaţie logică, e dus cu capul. Are el o obsesie legată de mine. Dacă nu-mi spune ceva, nu se simte bine. Parcă s-a crispat aşa, a făcut un pas în faţă, unul în spate, a început să dea din mână isteric, a fost ceva…Cei de faţă au rămas trăsniţi, cei care nu erau pesedişti au plecat.

Nu este prima dată când Ponta și Orban sunt la cuțite.

În luna ianuarie 2015, de Ziua Unirii, când Ludovic Orban s-a răsturnat cu maşina pe o șosea în localitatea Sarca, liderul PNL a spus Ponta a trecut cu maşina pe lângă el, s-a oprit şi i-a făcut o poză cu telefonul după care și-a văzut de drum.

Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost, sâmbătă, pentru prima oară gazde ale recepţiei organizate la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei, unde au participat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, Premierul Victor Ponta a fost prezent alături de Robert Cazanciuc, Ioan Rus, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu.

Cât și parlamentari din toate formaţiunile politice, europarlamentarii Norica Nicolai şi Mircea Diaconu, președinta Înaltei Curți, Livia Stanciu şi șefa DNA, laura Codruţa Kovesi, reprezentanţi ai corpului diplomatic, printre care şi Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, artişti, sportivi precum Elisabeta Lipă şi Gheorghe Hagi, fostul antrenor al echipei de gimastică a României Octavian Belu, tineri studenţi şi veterani de război.

Au absentat de la eveniment Traian Băsescu și preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu.