S-a rupt lanțul de iubire dintre Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea. Premierul l-a sfidat pe Președintele PSD și i-a făcut ”vânt” din Guvern, lui Florin Iordache. Este primul semn al independenței lui Grindeanu față de Dragnea și a faptului că premierul nu mai vrea să răspundă la ”comenzile” liderului PSD.

Conflict deschis între Grindeanu și Dragnea. Surse din cadrul PSD au declarat că s-a produs o ruptură între premier și liderul PSD.

Sursele susțin că în interiorul partidului s-a conturat „polul de putere” de care se temea chiar Liviu Dragnea, cel care s-a opus aparent promovării OUG și legilor de justiție.

Dragnea a încercat să îl convingă pe Grindeanu să nu facă anunţul legat de abrogarea Ordonanţei, dorind el să facă acest lucru, cel puţin printr-un comunicat pe care să şi-l asume, însă premierul a refuzat şi a anunţat singur trei decizii peste capul şefului de partid: că mâine Guvernul va abroga ordonanţa, că va chema Opoziţia la dialog şi că îl demite pe Florin Iordache, braţul înarmat al lui Dragnea la Ministerul Justiţiei.

După acest moment, se pare că se conturează în partid un curent care ar putea duce la înlăturarea lui Dragnea din funcţia de preşedinte, sau la ruperea partidului, prin plecarea celor care nu sunt de acord cu deciziile actualei conduceri.

Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, la Parlament, referitor la o ruptură între PSD şi şeful statului, că la această chestiune ar trebui să răspundă liderul partidului Liviu Dragnea.

”Guvernul pe care îl reprezintă este dat de o coaliţie PSD-ALDE. Avem această majoritate în Parlament, care se bazează pe votul românilor, cred că ceea ce trebuie să facem noi este să punem în aplicare programul de guvernare. Vizavi de Partidul Social Democrat, cred că cine trebuie să răspundă nu sunt eu, e domnul preşedinte Liviu Dragnea şi aşa e şi normal”, a mai afirmat Sorin Grindeanu, întrebat despre divergenţele dintre PSD şi preşedintele Klaus Iohannis.

Deși în mod oficial neagă ruptura, Sorin Grindeanu se desprinde tot mai mult de liderul PSD și începe să ia decizii fără a mai ține cont de părerile lui Liviu Dragnea.