Ilie Năstase a provocat un scandal internațional în lumea tenisului din cauza unei glume făcute la adresa Serenei Williams, care este însărcinată.

Federația Internațională de Tenis a deschis o anchetă după ce Ilie Năstase a făcut un comentariu nepotrivit față de sarcina tenismenei Serena Williams.

„Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?”. Nu este sigur că asta ar fi delcarat Năstase, deoarece vorbele sale s-au suprapus cu cele ale Simonei Halep. Jurnaliștii britanici de la „Daily Mail”, prezenți la conferința de presă, au luat foc în urma presupuselor delcarații făcute de primul lider ATP din era Open. Mai mult, BBC a notat că, în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-a pus braţele în jurul căpitanului-nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei, deși este însărcinată cu al doilea copil.

„Nu tolerăm în niciun fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declaraţii făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigaţie”, au declarat oficialii ITF.

Ce riscă Năstase? Să i se interzică participarea la conferințele de presă din Fed Cup și, în cel mai rău caz, să nu mai poată sta pe banca tenhincă a naționalei României în timpul partidelor.

După publicarea ştirii în presa britanică, Ilie Năstase a reacţionat la Antena 3.

Doamnă, aştept o condamnare la 10 ani de închisoare. Asta este o declaraţie rasistă pentru dumneavoastră. Eu sunt benevol antrenor la Federaţie. Am dat din timpul meu şi am fost şi eu numărul 1… Ce are una cu alta? Ei au problemă… Aţi văzut acele probleme cu armele (n.r. – scandalul traficului de arme din România, reportaj publicat de Skynews), cu Anglia… Vă spun sigur că asta se întâmplă. Şi cu cei de acolo, cu românii care nu sunt lăsaţi să muncească în Anglia. Asta-i discriminarea. De 40 de ani de când mă cunosc cu Arthur Ashe, îi spuneam Ciocolatino şi nu s-a supărat nimeni… Păi cei de la BBC, o dau cum vor ei. N-au dat ştirea cum trebuia s-o dea. N-a fost intenţia mea să o jignesc pe Serena Williams, mai ales că o cunosc foarte bine, îl ştiu şi pe taică-su. Nu înţeleg de ce a apărut acest scandal exact acum, înaintea meciului dintre Simona Halep şi Heather Watson”, a declarat Ilie Năstase într-o intervenţie telefonică.