Karolina Pliskova, fostă numărul unu mondial, a făcut un scandal monstru la Roma în partida peirdută contra grecoaicei Maria Sakkari. Enervată la culme de o decizie greşită a arbitrului de linie, la finalul partidei, cehoaica a refuzat să dea mâna cu arbitrul de scaun şi a lovit cu putere de mai multe ori, scaunul arbitrului.

Karolina Pliskova a avut o reacție ieșită din comun în meciul cu Maria Sakkari după ce în setul decisiv, la 5-5, cehoaica a trimis un „smash” care a prins terenul, însă arbitrul de scaun a spus că mingea a fost afară, la indicația uneia dintre arbitrele de tușă. Pe reluare se vede clar că mingea prinde nu doar tușa, ci a fost cu totul în teren.

A urmat un schimb dur de replici între Pliskova și arbitra de scaun:

Arbitru: „Nu avem o urmă, nu mi-a arătat. Karolina, da, am văzut, tușiera a spus că a ieșit afară”
Pliskova: „Ea nici măcar nu poate să arate urma, a fost atât de mult în interior”
Arbitru: „Știu, înțeleg ce spui…Dar am pierdut urma”
Pliskova: „Dar tușiera nu poate să ne-o arate?”
Arbitru: „Știu că ea stă acolo, dar a pierdut urma”
Pliskova: „Cum poate să pierdă urma? Cheamă supervizorul”

Arbitrul de scaun a chemat supervizorul, însă nici așa nu s-a schimbat decizia. Pliskova i-a explicat și ea același lucru supervizorului: „Pot să-ți arăt urma”, în timp ce supervizorul îi spune că trebuie să aplice regulamentul și că nu mai poate face nimic.

Arbitru: „Înțeleg, dar eu am văzut că a fost afară, din punctul meu de vedere, a fost afară. Am și spus că a fost afară și apoi ne-am uitat cu toții”, a încheiat arbitrul de scaun.

Furioasă pe decizia nedreaptă, Pliskova nu s-a mai putut concentra și a pierdut partida. Iar la final, după ce a dat mâna cu Maria Sakkari, s-a dus să dea mâna şi cua rbitrul de scaun însă şi-a retras repede mâna de la salut şi a început să loveaască cu putere cu racheta, în scaunul arbitrului, distrugând panoul publicitar de pe scaun.

Pe rețelele de socializare, fanii, dar și publicații din lumea tenisului i-au sărit în apărare cehoaicei.

„Pliskova va fi amendată, dar sper că supervizorul va sta de vorbă cu arbitrii de scaun și cel de linie, pentru că au fost șocant de slabi”, „Pliskova e eroul meu. Bravo, a avut dreptate în legătură cu acea decizie”, „Nu îmi pot imagina cum se simte Pliskova acum. A fost furată la punctul acela. Ea insistă că știe unde este urma mingii. Arbitrii spun că nu o văd. La TV, se vede clar că mingea a fost în teren. Este jalnic ce s-a întâmplat”, „Îi înțeleg perfect frustrarea”, „Decizie proastă. Mingea era categoric în teren. Cum să nu fie în stare arbitrul să indice urma mingii?”, „Categoric nu așa trebuia să procedeze Pliskova. Dar decizia arbitrilor a fost jenantă. Probabil cea mai slabă din tot anul. Pliskova nu s-a înfuriat degeaba”, „Nu îi stă în caracter să facă una ca asta. Dar avea dreptate să se supere pentru că a fost furată”, sunt doar câteva dintre zecile de comentarii care au curs pe Twitter.

Și Kristyna Pliskova, sora geamănă a Karolinei, a reacționat, imediat după meci:„Cel mai slab arbitraj pe care l-am văzut vreodată, WTA. Sper ca această doamnă, Marta Mrozinska, să nu mai arbitreze niciun meci al meu sau al Karolinei vreodată”.

Karolina Pliskova riscă o amendă considerabilă din partea WTA pentru gestul său de la finalul meciului de la Roma.