Un val de controverse s-a iscat în lumea tenisului feminin după victoria rusoaicei Maria Sharapova în faţa lui Halep în primul tur la US Open. Tertipurile rusoaicei de a-şi scoate adversara din joc, prin pauza prelungită de vestiar, scandalizează o legendă a tenisului mondial. Din acest motiv, se cere modificarea regulamentului în tenis.

După ce a pierdut setul doi cu 4-6, Sharapova a plecat la vestiare şi a revenit după zece minute. Pauza a scos-o din ritm pe Halep care a pierdut apoi setul trei cu 3-6. În urma victoriei rusoaicei s-a cerut schimbarea regulamentului în ceea ce priveşte pauza de care beneficiază jucătoarele.

Nu este primul moment de acest tip, în care Şarapova încearcă să taie elanul adversarei în momentul în care aceasta din urmă este pe val.

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis, Brad Gilbert, a propus limitarea pauzei la doar 5 minute şi o penalizare importantă la fiecare 30 de secunde trecute peste această durată.

„Evident că nu îmi place această regulă. Ar trebui să aibă voie maximum 5 minute, iar apoi, dacă nu se întorc, să fie penalizate cu câte un punct la fiecare 30 de secunde”, a fost mesajul lui Gilbert publicat pe Twitter.

Maria Şarapova nu a pierdut niciun meci în sesiunea de seară la US Open.

Prime-time, baby. Asta trebuie să fie. Când am aflat că va fi un meci în nocturnă – astea sunt serile la care visam când eram mică. Eram atât de intimidată de tot ceea ce se întâmpla la New York – oamenii, adrenalina, traficul, publicul, zgomotul! Mă bucur de fiecare secundă! Iubesc atmosfera asta! Mi-am tot spus că este doar un alt meci, o altă oportunitate. Dar este mult mai mult de atât. Nu ştii niciodată cum o să te simţi şi cum o să reacţionezi, până când nu eşti acolo, până nu ai câştigi acea minge de meci. Nu îţi poţi controla emoţiile, nici ceea ce simţi. Dar a meritat, total. Totul. Pentru aceste două ore şi 44 de minute în faţa voastră„, le-a spus „Masha” spectatorilor prezenţi în tribunele Arthur Ashe Stadium.

Sharapova a lăudat-o pe Halep, după meci: Pentru mine – şi ştiu că este valabil şi pentru Simona, deoarece ne respectăm foarte mult – ne-am dat seama amândouă după tragerea la sorţi că este ceva aparte aici. Ştiu că amândouă ne-am pregătit pentru asta. Iar nebunia creată în jurul acestui meci a venit din calitatea jocului pe care am arătat-o în meciurile precedente. Nu contează bilanţul meu în meciurile contra ei – mereu a fost dificil. Indifrent de turneu, indiferent de locul unde se joacă – ştiu că trebuie să muncesc pentru victorie, iar astăzi – am avut un nou exemplu!

Simona Halep a declarat la conferinţa de presă de după meci că a dat tot ce a putut pe terne dar că Sharapova a fost mai bună: A fost foarte greu. Nu a semănat a meci de turul întâi. Dar, ăsta a fost tabloul. Aşa am avut eu norocul. Cred că am dat tot ce aveam. A fost mai bună. Evident, sunt supărată pentru că am pierdut. Ea a servit mai bine. Iar serviciul meu a fost slab de tot astăzi. Cred că am jucat ok, dar ea a jucat foarte bine. A fost un meci bun.