Arestarea Sorinei Pintea ridică foarte multe semne de întrebare. Flagrantul anunţat de DNA nu există, fostul Ministru al Sănătăţii nu a fost prins luând bani, iar judecătorul care a dispus arestarea sa, este acelaşi care a dispus şi măsurile de supraveghere tehnică în acest dosar al DNA.

Pură coincidenţă la Tribunalul Bucureşti. Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului București, Georgiana Iorguță, cea care a dispus arestarea pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, este cea care a semnat și mandatele de supraveghere tehnică în același dosar al DNA, potrivit presacurată.ro.

Judecătoarea Iorguță, prin emiterea mandatului de arest preventiv, nu a făcut altceva decât şi îşi aprobe propriile mandate de interceptare. Ar fi fost culmea ca judecătorul să nu fie de acord cu arestul preventiv din moment ce tot el a semnat şi mandatele de interceptare tehnică în dosarul instrumentat de DNA şi care o viza pe Sorina Pintea.

Acest lucru este neprocedural, lipsit de obiectivitate și de imparțialitate din partea judecătorului care trebuia să se recuze din dosar.

Georgiana Doina Iorguță a fost în perioada 2006-2013 procuror, iar din noiembrie 2013 a devenit judecător. A fost judecător în cauzele Bogdan Olteanu, dosarul Loteria II, Dan Voiculescu/contestație la decizia pe ICA, Giga TV, fiind o adeptă a arestărilor și condamnărilor grele.

Soțul său încasează salarii confidențiale de la SC Baupartner SRL, SC Smart Control SRL și SC Romsys SRL, ultima firmă controversată de IT, aflată în cauze DNA, având contracte de-a lungul timpului inclusiv cu serviciile de informații.

Firma care ar fi mituit-o pe Sorina Pintea face parte din acelaşi grup cu firma care în ultimii ani a fost furnizorul preferat al SRI şi SIE în domeniul medical.

Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.