Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Ana Bogdan, sunt cele șase românce ce vor fi prezente pe tabloul principal de simplu feminin de la BRD Bucharest Open 2015. Celor șase li se pot alătura alte românce care pot veni din calificări.

A doua ediție a BRD Bucharest Open 2015 adună la start, în perioada 11-19 iulie, 32 dintre cele mai valoroase jucătoare WTA, pe tabloul principal de simplu, iar pe cel de dublu, vor fi la start 16 perechi.

Dintre jucătoarele acceptate direct pe tablou, trei sunt din România, componente ale echipei de Fed Cup, care au ajutat România, anul acesta, să se califice în Grupa Mondială a celei mai importante competiții internaționale, pe echipe. Alexandra Dulgheru,  Monica Niculescu și Andreea Mitu vor încerca să-și adjudece noul trofeu chiar acasă.

Rezultate lor, de anul acesta, le oferă credit în acest sens: Alexandra Dulgheru – finalistă la Kuala Lumpur, sfert-finalistă la Roma, câștigătoare în fața canadiencei Eugenie Bouchard în Fed Cup; Monica Niculescu – câștigătoare a trofeului de la Marsillia (Franța), semifinalistă anul trecut la prima ediție a turneului BRD Bucharest Open și parte a echipei care a câștigat punctul decisiv în întâlnirea cu Spania din Fed Cup; Andreea Mitu – revelația anului, cu victorie în fața Eugeniei Bouchard în Fed Cup, optimi la Roland Garros și alte titluri la turnee mai mici.

Alexandra Dulgheru și Monica Niculescu se numără printre principalele favorite la ediția 2015 BRD Bucharest Open, fiind desemnate capi de serie 4, respectiv 7.

Pe tabloul principal li se alătură și Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Ana Bogdan, ca urmare a wild-card-urilor oferite de Federația Română de Tenis.

Foști lideri mondiali vin la BRD Bucharest Open 2015

Principalele două favorite ale ediției 2015 BRD Bucharest Open sunt italiencele Sara Errani (17 WTA) – sfert-finalistă la ultima ediție a Roland Garros-ului și deținătoarea a opt trofee WTA, la simplu, – și Roberta Vinci (38 WTA) – finalista de anul trecut de la București și deținătoare a altor 9 titluri WTA, la simplu. Împreună, Errani și Vinci au fost lideri mondiali, terminând în ultimii trei ani pe primul loc în clasamentul de dublu. Ele au câștigat împreună  nu mai puțin de 22 de titluri dintre care cinci de Grand Slam și un titlu olimpic, în 2012.

La campioană nouă, trofeu nou

După prima ediție câștigată, la simplu, de jucătoarea română Simona Halep, anul acesta turneul de pe zgura bucureșteană va avea o nouă campioană. Trofeul pentru câștigătoarea ediției 2015 BRD Bucharest Open – cu design nou, păstrând aceeași linie și culoarea turneului – a fost prezentat în cadrul conferinței de presă.

Simona Halep vine la BRD Bucharest Open 2015, dar doar la Kids’ Day

Campioana en-titre a turneului BRD Bucharest Open, Simona Halep, va fi prezentă și anul acesta la eveniment, însă nu va juca în turneul de teni. Alături de celelalte jucătoare române – Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu și Sorana Cîrstea – Simona Halep va participa la Kids’ Day. Pe terenurile Arenelor BNR, peste 100 de copii talentați și pasionați de tenis vor avea șansa să facă schimb de mingi și să primească autografe de la jucătoarele noastre.

Biletele se pun în vânzare astăzi

Prețul biletelor variază între 15 lei (de luni până joi), 30 de lei (vineri), 40 de lei (sâmbătă) și 50 de lei (duminică), în timp ce abonamentul pentru toată săptămâna costă 120 de lei.

Intrarea este liberă pentru publicul larg, în zilele de 11 și 12 iulie 2015, iar juniorii până în vârsta de 16 ani, legitimați la cluburile de tenis, copiii cu vârsta preșcolară, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de acces liber și în perioada 13-16 iulie 2015, în limita a 500 de persoane/zi, făcând dovada cu un act de legitimare (legitimație, carnet de elev sau student, talon de pensie).

Andreea Mitu - trofeul BRD Bucharest Open 2015