Sărbătoare mare la Radio România pe 1 noiembrie. Proiect nou marca Rador

Sărbătoare mare la Radio România pe 1 noiembrie. Proiect nou marca Rador
loading...

De la prima emisiune oficială transmisă la 1 noiembrie 1928 importanţa radiofoniei a crescut tot mai mult, ca mijloc de informare, de recreere, de răspândire a culturii.

Cursul vieţii Radioului a fost asemeni celui al oamenilor, presărat cu episoade vesele şi triste, senine şi tragice. Radioul a informat, a făcut propagandă naţională şi culturală, a creat vedete, a cultivat diverse moduri de comunicare.

După 1989, Radio România a revenit la tradiţia sa dintotdeauna: aceea de a oferi informaţiilor credibilitate, artelor mijloace noi de manifestare şi românilor o oglindă în care să se recunoască.

De aceea, celebrăm trecutul şi privim cu încredere spre viitor: veţi descoperi aceste realităţi în serialul ce cuprinde 12 interviuri de excepţie, care vor fi publicate pe site-ul Rador, secţiunea Istorie orală.

Sunt interviuri cu preşedinţii de odinioară – o istorie a Societăţii Române de Radiodifuziune din perspectiva celor care au construit-o. Cuvântul Preşedintelui Director General Ovidiu Miculescu despre Radio România astăzi marchează începutul proiectului.

Sub titlul 1 noiembrie, sărbătoare la Radio România, în zilele de 1-12 noiembrie vă invităm să descoperiţi mărturiile celor care au condus Societatea Română de Radiodifuziune, păstrate în Arhiva de istorie orală şi în Arhiva scrisă.  Lectură plăcută, pe www.rador.ro !

Categories: MASS MEDIA

About Author

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro