Şapte miniştri remaniaţi de Viorica Dăncilă. Iată cine părăseşte Guvernul României

Primul Ministru al României, Viorica Dăncilă a anunţat luni seară, numele miniştrilor care părăsesc Guvernul României şi cine le ia locul. Şapte miniştri au părăsit devinitiv Guvernul şi doar Olguţa Vasilescu a fost mutată de la Muncă la Transporturi, în timp ce Mihai Fifor şi-a dat demisia de la Ministerul Apărării.

După şase ore de discuţii aprinse în Comitetul Executiv Naţional al PSD, Viorica Dăncilă a venit în conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, alături de Liviu Dragnea pentru a anunţa remanierile din Guvern.

La ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu. Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârşit proiecte pentru România, cum ar fi Legea pensiilor. Sperăm ca experienţa sa în cadrul Ministerului Muncii să fie reflectat şi în Ministerul Transporturilor. Am propus pentru Ministerul Muncii pe Marius Budăi. Acesta e şeful Comisiei pentru buget finanţe şi bănci şi e dublat de experienţa pe care o are în administraţie. La Ministerul Economiei nominalizarea este Niculae Bădălău. Am considerat că este nevoie de o persoană cu autoritatea pentru a accelera proiectele. Alexandru Petrescu este nominalizarea la Ministerul Comunicaţiilor. La Ministerul Culturii este Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rogurozitatea matematică a acestui profesor care să mişte lucrurile în bine. Dl Bogdan Matei la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Am propus revenirea unui fost ministru, este vorba de Ilan Laufer. Vreau să îi mulţumesc dl Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe dl Gabriel Leş, care a mai fost la Apărare”, a anunţat Dăncilă.

Scapă de remaniere celebrul Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei dar şi miniştrii din ALDE.

Aceste modificări vin după ce săptămâna trecută a fost numită la Educaţie, Ecaterina Andronescu după demisia lui Valentin Pop şi a lui George Ciamba ca ministru delegat pentru Afaceri Europene ca urmare a demisiei lui Victor Negrescu.

Iată schimbările făcute în Guvernul Dăncilă:

Lia Olguţa Vasilescu  de la Muncă la  Transporturi

Marius Budăi – Ministerul Muncii

Nicolae Bădălău – Ministerul Economiei

Alexandru Petrescu – Ministerul Comunicaţiilor

Daniel Breaz – Ministerul Culturii

Bogdan Matei – Ministerul Tineretului şi Sportului

Ilan Laufer – Vicepriministru – Ministerul Dezvoltării

Gabriel Leş – Ministerul Apărării.