Şapte cetăţeni români au murit din cauza coronavirusului

Şapte români aflaţi în afara graniţelor ţării, au decedat din cauza infectării cu noul coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că în prezent, în stăinătate au fost confirmaţi 30 de români ca fiind infectaţi cu coronavirus.

„În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.  MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 7 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19: 6 în Italia și 1 în Franța”, transmite MAE.

În cursul zilei de vineri 20 martie, a fost facilitată repatrierea a 101 cetățeni români din Portugalia, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

De asemenea, tot ieri a fost facilitată revenirea în țară a 114 cetățeni români din Spania (Tenerife) și 42 de cetățeni români din Maroc.

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie 2020.

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).