Săptămâna Europeană a Baschetului [#EBW2019] ce se va desfăura în intervalul 23 noiembrie – 1 decembrie 2019, va cuprinde toată Europa implicând  19.000 de participanți din 37 de țări in 250 de evenimente sportive.

#EBW2019 a fost înființată în 2004, cu sprijinul FIBA ​​Europe ca un eveniment anual care să reunească sportivi cu și fără dizabilități intelectuale pe terenurile de baschet din toată Europa, în numele Incluziunii. Activitățile EBW includ toate formatele, inclusiv baschetul feminin, baschet 3×3, baschet unificat și mini-baschet.

Evenimentul de anul acesta este susținut de Special Olympics International, FIBA Europe (Federația Internațională de Baschet) și Euroleague Basketball One Team. Săptămâna Europeană a Baschetbalului Special Olympics (European Basketball Week 2019) – # EBW2019 – se concentrează anul acesta pe creșterea numarului de participante la baschet feminin.

Susținut de aproape 3.400 de antrenori, baschetul este cel de-al treilea cel mai popular sport în regiunea Special Olympics Europe Eurasia, cu peste 60.000 de jucători înregistrați, atât la masculin cât și la feminin.

Fundația Special Olympics din România organizează joi, 28 noiembrie, începând cu ora 12:00 un turneu de Baschet Unificat la Universitatea de Educație Fizică și Sport (UNEFS). Vor participa 30 de sportivi Special Olympics de la asociații și școli speciale din București și 20 de voluntari – studenți UNEFS ca parteneri fără dizabilități intelectuale.

FIBA Europe și Euroleague Basketball One Team partener cu Special Olympics pentru # EBW2019

Kamil Novak, directorul executiv al FIBA ​​Europe, a declarant că: „FIBA Europe este mândră să sprijine încă odată Săptămâna Europeană a Baschetului Special Olympics. Baschetul feminin și baschetetul 3×3 se dezvoltă în forță în întreaga lume, astfel încât este foarte potrivit să-l punem sub lumina reflectoarelor pentru #EBW2019. Aceasta se aliniază la strategia continuă a FIBA ​​de a contribui la dezvoltarea baschetului feminin ca sport pentru femei și fete indifferent de abilități. Împreună cu Special Olympics, transformăm baschetul într-un sport cu adevărat incluziv, unde toată lumea este binevenită pe teren!