Un bărbat din Vaslui a recurs la un gest extrem după ce a fost amendat de poliţie cu 2000 de lei pentru că ieşise din casă fără declraţia pe proprie răspundere. Vasluianul în vârstă de 53 de ani, s-a spânzurat într-o magazie din curte.

Potrivit poliţiei, tragedia s-a produs în noaptea de 21 spre 22 aprilie în suburbia Gura Bustei din Vaslui. Bărbatul a fost găsit în ştreang, de către fratele său. Acesta a tăiat ştreangul  şi-a pus fratele pe pâmânt şi a sunat la 112, cerând ajutorul medicilor. Până să sosească Ambulanţa, a început să-i resusciteze fratele.

După mai bine de 20 de minute de manevre de resuscitare, efectuate la lumina lanternelor poliţiştilor, cadrul medical de pe Ambulanţă a reuşit să repornească inima bărbatului.

Între timp, a ajuns şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, care a intubat pacientul şi după bine de o oră şi jumătate au reuşit să-l stabilizeze şi l-au dus la spital.

Fratele bărbatului a povestit că acesta a suferit un şoc după ce în urmă cu o zi, a primit o amendă de 2000 de lei pentru că nu avea asupra sa declaraţie pe proprie raspundere.

După primirea amenzii, bărbatul era foarte agitat şi nu se mai putea linişti. În noaptea în care a recurs la gestul dramatic, bărbatul i-a spus fratelui că iese în curte ”să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. Însă, pentru că a văzut că acesta nu revine în casă, a ieşit în curte să-l caute şi l-a găsit în ştreang, după magazia de lângă locuinţă.

După ce a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, medicii -au făcut un test rapid de COVID 19 iar acesta a ieşit pozitiv, drept urmare, bărbatul a fost transferat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad-unitate suport pentru pacienţi COVID-19.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a confirmat că în data de 20 aprilie, bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor privind circulaţia.

„Persoana în cauză a fost depistată de un echipaj de poliţie şi în data de 18 aprilie, în afara perimetrului locuinţei, fără a avea declaraţie pe proprie răspundere, ocazie cu care s-a aplicat un avertisment. În data de 20 aprilie, aceeaşi persoană a fost identificată din nou în afara locuinţei, fără a deţine document care să justifice deplasare, ocazie cu care s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2.000 de lei”, a precizat Loredana Stavăr, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Dacă vrei să ajuţi la scrimbarea lucrurilor în ţară, iar astfel de abuzuri care produc tragedii, să nu se mai întâmple, alătură-te şi tu echipei Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.