Pontonul plutitor inaugurat la Mahmudia de către Ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe 22 septembrie 2021, s-a scufundat în Dunăre. Pontonul era destinat copiilor cu dizabilităţi din Delta Dunării. Cel puţin 10.000 de euro va costa operaţiunea de repunere pe linia de plutire a pontonului.

Inaugurat cu mult fast în urmă cu nici o lună de zile, de către ministrul Raluca Turcan alături de încă şase oficiali, pontonul pentru copii cu dizabilităţi a intrat rău la apă.

Pe 22 septembrie o fotografie făcea valuri pe internet întrucât la Mahmudia, şapte oficiali, în frunte cu Raluca Turcan, s-au înghesuit să taie panglica de inaugurare a pontonului plutitor.

Şi după trei săptămâni, pontonul care a costat 6 milioane de lei şi realizat de Fundaţia Sera România cu spirjinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, s-a scufundat în Dunăre.

Raluca Turcan a reacţionat şi a transmis că e un proiect privat şi că acum nu se mai înghesuie la poză, când pontonul s-a scufundat.

„Nu imaginea este importantă în acest caz, ce este cu adevărat important și ceea ce mă preocupă este să avem garanția, ca autorități publice, că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii și nici pentru personalul care-l deservește”, a fost replica Ralucăi Turcan, pentru Antena 3.

Pe navă urmau să funcţioneze mai multe ateliere în care specialişti în logopedie şi kinetoterapeuţi să ofere servicii gratuite persoanelor din familii defavorizate din judeţ.

Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Tulcea, Gabriel Marinov spune că operaţiunea de ranfluare a pontonului va dura cel puţin două săptămâni şi că va costa circa 10.000 de euro.

Căpitănia Portului Tulcea a început o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele evenimentului.