S-a înregistrat al 6-lea deces în România din cauza coronavirusului

Românii infectaţi cu noul coronavirus încep să moară pe bandă rulantă. În urmă cu puţin timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat cel de-al şaselea deces în România. În afara graniţelor ţării alţi opt români şi-au pierdut viaţa din cauza cumplitului virus care a cuprins toată planeta.

„A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Primii trei români au murit ieri la Spitalele din Craiova, Bucureşti şi Iaşi. Iar azi primele două cazuri au fost înregistrate la Suceava unde Spitalul Judeţean a fost închis după ce 52 de medici şi asistente au fost infectate cu COVID 19.

Azi s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări pe teritoriul României, 143 de noi cazuri.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.