Radio România anunţă deschiderea pe 15 ianuarie 2016 a sesiunii de înscriere pentru a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

Producţie a Radio România, festivalul se va desfăşura în perioada 31 mai – 4 iunie 2016, la Bucureşti.

Grand Prix Nova devine un festival de tradiţie, afirmat în spaţiul cultural european şi mondial. Tema aleasă, Inovaţia, a impulsionat creatori de pretutindeni să caute originalitatea în expresia sonoră, să exploreze tehnic şi auctorial noi dimensiuni ale spectacolului acustic.

La a patra ediţie, Grand Prix Nova invită la Bucureşti personalităţi marcante, freelanceri sau reprezentanţi ai posturilor prestigioase de radio în jurul unei competiţii cu miza importantă a trofeelor festivalului. Discuţiile care finalizează fiecare zi de audiţii vor dezbate viitorul artei sonore şi a radioului în noul mileniu.

Juriul festivalului este format din profesionişti de excepţie din spaţiul românesc şi internaţional. Producţiile înscrise vor trece printr-un proces de preselecţie ale cărui rezultate vor fi făcute publice pe 16 aprilie.

Festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta a României. Şi în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, subliniind încă o dată puternica legătură istorică şi simbolică dintre Casa Regală şi Radio România.

Grand Prix Nova a devenit o destinaţie obligatorie pentru traseul oricărei producţii spre celebritate, iar Bucureşti, locul de lansare pentru artişti ai teatrului radiofonic din întreaga lume.

Detalii pe www.grandprixnova.ro.