Liviu Dragnea l-a mazilit pe Sorin Grindeanu pentru că premierul pregătea o ordonanță de urgență prin care să interzică condamnaților penal să acceadă în Parlamentul României. Efectul ordonanței ar fi fost devastator pentru Liviu Dragnea.

Dezvăluire explozivă cu privire la demiterea Guvernului Grindeanu. După decizia CCR cu privire la faptul că cei condamnați penal nu pot face parte din Guvern, Sorin Grindeanu a pregătit o Ordonanță de Urgență prin intermediul căreia să extindă aceste prevederi și la membrii Parlamentului României.

Dragnea a aflat de ordonanța secretă a lui Grindeanu și de a ceea a făcut tot ce a putut pentru a-l demite de la Guvern.

Sorin Grindeanu ar fi dorit să adopte ordonanța de urgență marți, cu o zi înainte de adoptarea moțiunii ce cenzură. Însă, Ministrul Justiției, Tudorel Toader nu a venit la ședința de Guvern, a delegat un secretar de stat, pe Mariana Moț, care brusc a leșinat și nu a mai ajuns la Palatul Victoria.

Dacă ordonanța de urgență ar fi fost adoptată de Guvernul Grindeanu, Liviu Dragnea își peirdea funcția din Parlament, iar premierul avea cale liberă la șefia PSD.

Ordonanța de urgență era făcută ca urmare a deciziei și motivării CCR în cazul legii care nu-i permite lui Liviu Dragnea să ocupe o funcție în Guvern.