Guvernul Orban nu testează mai mulţi români pentru coronavirus ca să nu raporteze mai multe cazuri de îmbolnăviri şi decese. Astfel,  Guvernul PNL se laudă că ţine situaţia sub control şi va câştiga capital electoral pe motiv că a „gestionat eficient” pandemia de coronavirus.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat în urmă cu puţin timp la Antena 3, că România stă foarte bine în privinţa numărului de decese de Covid, comparabil cu alte ţări. Şi că asta se datorează măsurilor foarte bune luate de Guvernul PNL. Ministrul a răspuns astfel la întrebarea Oanei Zamfir cu privire la numărul mic de testări efectuate în România în rândul populaţiei.

Deci calculul este simplu: nu testezi, nu raportezi, deci stai bine. Ascunzi gunoiul sub preş. Tot mai multe informaţii apar în spaţiul public din mediul sanitar. Multe cadre medicale spun că în realitate sunt mult mai mulţi români morţi de coronavirus, dar că nu au fost testaţi şi au fost declaraţi în acte ca fiind morţi de pneumonie interstiţială.

În plus, sunt mulţi români care mor acasă, fără să fie testaţi de coronavirus nici înainte, nici după deces.

Cazul de la suceava cu 20 de români morţi de covid, dar ţinuţi la sertar şi declaraţi doar după ce informaţia a apărut în rpesă, este elocvent despre cât de transparent loucrează Guvernul Orban.

Dacă ar testa mai multe eprsoane, am afla dezastrul din ţară şi Guvenrul Orban ar prăbuşi în sondaje, PNL.

Aşadar, Guvernul Orban refuză să testeze mai mulţi români din motive electorale. Să nu piardă procente în electorat pentru că nu gestionează bine pandemia de coronavirus.

Este o contradicţie flagrantă între cifre şi mpsurile PNL şi Iohannis. Dacă România stă atât de bine în comparaţie cu alte ţări precum Germania care are 120,000 de ifnectaţi şi aporoape 3000 de morţi, care relazează măsurile de carantină şi dă drumul la economie, de ce prelungeşte starea de urgenţă cu încă o lună dacă are doar 5400 de îmbolnăviri şi doar 270 de morţi?

În timp ce numărul testărilor este tot mai mic în România, explodează amenzile aplicate românilor care sunt prinşi că ies pe stradă. Cuantumul total al amenzilor a ajuns la 50 de milioane de euro.