Românul depistat pozitiv cu coronavirus locuieşte în satul Dobrana din comuna Prigoria, Judeţul Gorj. Autorităţile au izolat casa şi curtea în care locuieşte bărbatul, iar echipaje de poliţie şi jandarmi păzesc locuinţa.

Tânărul în vârstă de 20 de ani, a fost filmat de Antena 3, în timp ce privea pe fereastră, la ceea ce se întâmpla în faţa casei sale unde au sosit echipaje de poliţie şi jandarmi. Un echipaj de la ISU DOLJ, cu o zioletă, au plecat de la Craiova către comuna Prigoria pentru a-l lua pe tânăr şi să-l ducă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Victor Costanche a confirmat cazul de coronavirus: Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că în urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini avem primul caz confirmat de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat după ce va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm.

Victor Costache a precizat că mai există în lucru încă 33 teste recoltate de la persoane din judeţul Gorj.

Raed Arafat a anunţat că rudele bărbatului testat pozitiv vor rămâne în carantină 14 zile.

Având în vedere că persoana care a fost testată pozitiv a stat acolo și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, în izolare, sub pază. Li se vor asigura absolut toate nevoile, dar nu vor putea să plece din casă”, a adăugat, la rândul său, șeful DSU, Raed Arafat.

Comuna Prigoria din judeţul Gorj are o populaţie de peste 3100 de locuitori. În cazul în care se vor confirma mai multe cazuri de coronavirus în comună, aceasta ar putea fi izolată.