S-a aflat cine a făcut fotografia cu Orban şi miniştrii care fumau şi consumau whisky în sediul Guvernului

Fotografia care a scandalizat România a fost făcută de Şeful Cancelariei Primului Miinistru. De inteligent ce este, a trimis-o cui nu a trebuit şi aşa a ajuns în mediul online şi preluată mai apoi de toată rpesa din România.

În plină stare de alertă, cu reguli strice în instituţiile publice şi spaţiile închise, premierul Orban împreună cu o parte din miniştrii săi, petreceau de zor cu alcool şi ţigări, în sediul Guvernului României.

Fotografia cu pricina arată cât de mult muncesc guvernanţii pentru români şi cât de mult dispreţa u pentru legile şi regulile aprobate chiar de ei. Încă o dovadă că legile sunt pentru proşti.

Poza a fost făcută la Guvern, în biroul premierului pe 25 mai 2020 de ziua lui Ludovic Orban. Premeirul apare în fotă stând relaxat pe scaun cu o ţigară aprinsă în mâna şi pe masă, în faţa sa, se află o sticlă cu bere. În dreptul lui Lucian Bode, ministrul Transporturilor, sunt aşezate două pahare cu şampanie. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, tine în mână un pahar în care pare a fi whisky, în timp ce Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, se protejează cu mănuşi, dar are un trabuc aprins. Doar vicepremierul Raluca Ţurcan este cu mască. Sub bărbie.

Conform stiripesurse, fotografia ar fi fost făcută de ziua premierului Ludovic Orban, în 25 mai, însă poza ar fi ajuns la presă dintr-o gafă a lui Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Omul de bază al lui Ludovic Orban a făcut poza și a vrut să o distribuie pe un grup de Whatsapp unor persoane apropiate, însă aparent a greșit grupul și fotografia a ajuns în cercuri străine, care au distribuit-o mai departe.

Internauții au atacat în termeni duri atitudinea lui Ludovic Orban și a celor care apar în fotografie, în condițiile în care oamenii de rând sunt obligați să poarte mască de protecție în spații închise, regulă ignorată de politicieni.

Mai mult, fumatul este interzis în instituțiile publice, lucru remarcat de cititori.

„Hmm… băutură, țigări şi femei! Eu chiar cred că “muncesc”! Chiar nu se prinde nimeni? Acum simuleaza scenariile pentru redeschiderea teraselor” sau „Cu măștile pe masă!… Aaaa, față… Sau cum era legea? Râdem noi dar sper să râdem și la urmă…”, 

„Nu respectă nici măcar măsurile de distanțare impuse tot de ei…cele ref. la spațiile închise. Asta pe lângă țigări, bere, vin, etc… Prelungitorul ăla din mijloc e pur și simplu chintesența acestui minunat tablou” sunt doar câteva dintre comentariile dure din mediul online.